29.07.2014

Korsholman Musiikkijuhlat alkaa huomenna!

Järjestyksessään 32. Korsholman Musiikkijuhlat pidetään 30.7.-6.8.2014. Juhlien taiteellinen johtaja Henri Sigfridsson on suunnitellut yhteensä yli kolmekymmentä konserttia kahdeksan päivän ajalle.

 

Teema

Vuoden teemana on Pohjoinen ulottuvuus, mikä tarkoittaa, että huomattava osa Musiikkijuhlilla kuultavasta musiikista tulee Pohjoismaista. Musiikkia kuullaan kaikista Pohjoismaista: Islannista kuullaan mm. Jon Leifsiä, Tanskasta Carl Nielseniä, Norjasta Edvard Griegiä ja Arne Nordheimia, Ruotsista säveltäjiä Johan Helmich Romanista Sven-David Sandströmiin ja Suomesta Jean Sibeliuksesta Joonas Kokkosen kautta vuoden säveltäjävieras Sebastian Fagerlundiin. Sen lisäksi esim. Bernhard Henrik Crusell ja Einar Englund sukkuloivat sujuvasti eri pohjoismaisten kansallisuuksien välillä. Sebastian Fagerlundilta kuullaan kuusi eri kappaletta yhteensä yhdeksässä eri konsertissa ja Korsholman Musiikkijuhlien tilausteos, Sonaatti viululle ja pianolle nimeltä Stilla saa kantaesityksensä Vaasan kaupungintalolla maanantaina 4.8.

 

Festivaaliavauksessa paikallista voimaa

Ennen varsinaista avajaiskonserttia pidetään keskiviikkona 30.7. klo 15 festivaaliavaus Rewell Centerissä. Korsholman Musiikkijuhlien hallituksen puheenjohtaja Bo Kronqvist pitää avajaispuheen ja musiikista vastaavat pohjanmaalaiset yhtyeet Ostrobothnia Brass Quintet ja Viihdeorkesteri Stadthaus.

 

Avajaiskonsertti Mustasaaren kirkossa

Musiikkijuhlien jokavuotinen perinne on avajaiskonsertti Mustasaaren kirkossa ja viimeisten reilun kymmenen vuoden ajan on yhtä kertaa lukuunottamatta ollut joka vuosi esiintymässä Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri. Niin tänäkin vuonna, mutta kapellimestarina on uusi mies, KPKO:n taiteellisena johtajana viime syksystä toiminut Sakari Oramo. Solistina kuullaan sopraano Anu Komsia ja ohjelmassa on pohjoismaista jousiorkesterimusiikkia ja lauluja höystettynä englantilaisella romantiikalla. Solistinumeroina kuullaan Kokkolassa eläneen Erik Fordellin Toner, ruotsalaisen romantiikan ajan monilahjakkuuden Erik Gustaf Geijerin Söderländskan i Norden sekä kaksi Jean Sibeliuksen ehkä ihastuttavinta yksinlaulua: En slända ja kesäiltaan sopiva Höstkväll. Näiden ohella orkesteri esittää Edward Elgarin Serenadin ja Gerald Finzin Romanssin, sekä kaksi huomattavaa jousiorkesterisarjaa: Pehr Henrik Nordgrenin Kuvia maaseudun menneisyydestä ja Edvard Griegin Holbergin ajoilta.

Liput 25 / 20€, bussikuljetus Vaasan kaupungintalolta klo 18.45

 

Korsholman Musiikkijuhlien koko ohjelma osoitteessa www.korsholmmusicfestival.fi

Kaikki liput ovelta ja Studio Ticketistä, puh. 0700 96525, siv.laine@studioticket.fi, www.studioticket.fi