30.06.2016

Korsholman Musiikkijuhlat 27.7. – 4.8.

Musiikkijuhlien tämän vuoden ohjelmakirja on valmis. Teema Vaellusvuodet kulkee punaisena lankana festivaalin konserttien läpi ja huomioimme Einar Englundin 100-vuotis juhlavuoden  neljässä eri konsertissa. Mestarikurssien instrumentit tänä vuonna ovat piano, klarinetti ja alttoviulu. Yhteistyötä tehdään Uumajan kaupungin ja Jorma Panula-kapellimestarikilpailun kanssa. Pianistiprofessori Henri Sigfridsson johtaa taiteellisesti musiikkijuhlia jo neljättä vuotta.

 

Ohjelma

– Korsholman Musiikkijuhlien kulttuuritarjonta pitkin Pohjanmaan rannikkoa ja lakeutta on ainutlaatuista maailmassa. Meillä on ilo ja kunnia levittää ihmiselämän värikästä läpileikkausta musiikin muodossa huipputaiteilijoiden tulkistsemana yleisön peilattavaksi. Näin tervehtii taiteellinen johtaja Henri Sigfridsson yleisöään alkuvuodesta. Elämänvaellus on vahvimmillaan teoksissa Franz Schubertin Winterreise tai Franz Lisztin Années de pèlerinage mutta hienokseltaan se kuuluu myös matkustavien säveltäjien teoksissa, kuten esimerkiksi Wolfgang Amadeus Mozart tai Luigi Boccherini. Einar Englundin syntymästä on kulunut 100 vuotta. Hänen elämänvaellustaan sävyttää mm. rankkojen  sotakokemusten synkkyys, joka soi myös musiikkijuhlien aikana hänen musiikissaan jo avajaiskonsertissa, joka tänä vuonna poikkeuksellisesti pidetään Vaasan kirkossa keskiviikkona 27.7. klo 19. Silloin kuullaan hänen neljäs sinfoniansa on nimeltään ”Nostalginen”.

 

Taiteilijat

Tänä vuonna festivaaleissa soittaa ja laulaa Euroopan eturivin taiteilijoita; laulajia, instrumentalisteja sekä yhtyeitä. Suomalaiset taiteilijat ovat hyvin edustettuina ja myös Pohjois-Amerikasta on edustaja. Vuoden kapellimestarit ovat Sakari Oramon lisäksi Jorma Panula-kapellimestarikilpailun voittaja vuodelta 2015 ranskalainen Dylan Corlay. Paikalla ovat voimakasääniset baritoni Herman Wallén, jonka säestäjänä toimii pianisti Akiko Sigfridsson ja Vaasan oma barokkiasiantuntija sopraano Kajsa Dahlbäck. Olemme ylpeitä siitä, että meille saapuu uudelleen pianisti Risto-Matti Marin, joka ahkerasti tulkitsee uutta pianomusiikkia mutta juhlien aikana omistautuu vaellusteemaan Lisztin ja Schubertin musiikin kautta. Yhtyeiden joukossa voidaan mainita nokkahuilukvartetti Bravade, joka musisoi myös perheen nuorimmille sekä Trio Iiro Rantala, Viktoria Tolstoy ja Ulf Wakenius, jotka festivaalin jazzkonsertissa soittavat tribuuttikonsertin ruotsalaiselle jazzpianisti Esbjörn Svenssonille.

 

Kahvikonsertit sekä taiteilijahaastattelut

Musiikkijuhlien virallisena kahvilana  ja kokoontumispaikkana toimii Kaffehuset August, jossa voi kuunnella minikonsertteja ja taiteilijahaastatteluita useana päivänä klo 15. Perjantaina 29.7. esiintyy nuori lahjakas pianisti Tarmo Peltokoski ja maanantaina 1.8.  Viktoria Tolstoy kertoo elämästään kansainvälisenä jazztähtenä.

 

Koko ohjelma on Korsholman Musiikkijuhlien kotisivulla www.korsholmmusicfestival.fi

Liput ovelta tai Studio Ticketistä: puh. +358 (0)700 96525, www.studioticket.fi