11.07.2017

Korsholman Musiikkijuhlat 26.7.-3.8.

Korsholman Musiikkijuhlien tämän vuoden ohjelmakirja on valmis. Kirjasta löytyy tarkat teostiedot kaikista konserteista, taiteilijaesittelyt sekä musiikkitieteilijä Mats Lillhannuksen kirjoittamat ohjelmatekstit.

Kirjassa on myös muuta hyödyllistä tietoa musiikkijuhlavieraille, kuten lista oheistapahtumista ja majoitus- ja ruokailumahdollisuuksista.

Vuoden teema Musiikkijuhilla on Tarua ja totta. ”Konkreettisesti teemaan liittyen ohjelmistossa tullaan kuulemaan teoksia mytologian, todellisuuden ja taruston välimailta sekä ”tositarinoita””, kertoo viidettä ja viimeistä vuottaan Musiikkijuhlien taiteellisena johtajana toimiva Henri Sigfridsson. Sigfridssonin laatimasta ohjelmasta voikin helposti löytää lähes jokaisesta konsertista jotain teemaan liittyvää, kuten Karol Szymanowskin Myytit ja Naamiot, Jean Sibeliuksen Satu tai Arnold Schönbergin Kirkastettu yö.

Neljä Musiikkijuhlien konserteista kuuluu viralliseen Suomi 100 -ohjelmaan ja näissä konserteissa isänmaamme juhlavuosi näkyy peräti neljän kotimaisen teoksen kantaesityksenä – säveltäjäniminä Uljas Pulkkis, Matti Heininen ja Johannes Piirto – sekä festivaalilla yleisemmin suomalaisen musiikin ja suomalaisten muusikoiden korkeana määränä. Esim. huilisti Kaisa Kortelainen, viulisti Siljamari Heikinheimo, sopraano Pia-Karin Helsing ja Borea-kvartetti esiintyvät Musiikkijuhlilla nyt ensimmäistä kertaa ja vanhoja Korsholman-kävijöitä ovat mm. käyrätorvisti Ville Hiilivirta, pianisti Risto-Matti Marin ja fagotisti Etienne Boudreault. Korsholman Musiikkijuhlien tuleva taiteellinen johtaja, ruotsalainen viulisti Cecilia Zilliacus, esiintyy juhlilla kahdessa konsertissa jo tänä kesänä.

Vuoden kevyen musiikin konserteissa ma 31.7. ja ti 1.8. juhlitaan yhtä pophistorian merkittävimmistä albumeista, The Beatlesin 50 vuotta täyttävää Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Bandia. Esiintymässä on Eero Paalasen luotsaama bändi solistinaan ruotsalainen David Myhr sekä Markus Fageruddin johtama Vaasan kaupunginorkesteri.

Konsertteja on Mustasaaressa, Vaasassa ja muualla Pohjanmaan alueella heinä-elokuun vaihteessa yhteensä 32. Sen lisäksi Borea-kvartetti tekee vierailukonsertit Ruotsin Skellefteåhon 2.8. ja Uumajaan 3.8. esittäen Ludwig van Beethovenin ja Erkki Melartinin musiikkia.

Konserttien oheisohjelmaan on viime vuosina panostettu aina vain enemmän ja tänä vuonna jo useiden konserttien yhteydessä on tarjolla ruokaa, retkeilyä tai opastuksia. Perinteisen, UNESCOn maailmanperintöalueella vietetyn lauantaipäivän lisäksi tänä vuonna voi yrittää aistia Tottesundin kuuluja aaveita opastuksella kartanossa ennen Maksamaan konserttia sunnuntaina 30.7. ja viettää hetki 1900-luvun alun maalaiselämää Stundarsin draamaopastuksella ennen Musiikkijuhlien konserttia Hemmerintalossa ti 1.8. Musiikkijuhlien virallisena kahvilana ja kokoontumispaikkana toimivassa Kaffehuset Augustissa voi lisäksi kahvikupin hinnalla kuulla keveitä iltapäiväkonsertteja lähes joka päivä klo 15, esiintymässä nuoret lahjakkaat muusikot.

Musiikkijuhlien avajaiskonsertti torstaina 27.7. klo 19.30 on osa Suomi

100 -ohjelmaa ja juhlavuoden kunniaksi konsertti myös striimataan vanhainkoteihin ja palvelutaloihin Vaasassa, Mustasaaressa, Maalahdessa, Vöyrillä ja Laihialla. Striimauksen hoitaa Siltaloppi Productions.

Koko ohjelma on Korsholman Musiikkijuhlien kotisivulla www.korsholmmusicfestival.fi Liput Studio Ticketistä: puh. +358 (0)700 96525, www.studioticket.fi Musiikkijuhlien toimistolta, Culturum, Koulukatu 31, Vaasa puh. +358 (0)6 322 23 90 tai viimeistään ovelta mikäli paikkoja jäljellä.