25.07.2018

Korsholman Musiikkijuhlat 25.7.–1.8.

Avajaiskonsertista on tuskin toivuttu, kun juhlat jo jatkuvat. Torstain ohjelmassa Musiikkijuhlilla on Lena Willemarkin soolokonsertti Stundarsin Hemmerintalolla klo 13, festivaalikahvilan kahvikonsertti klo 15, Willemark yhdessä Cecilia Zilliacuksen kanssa Korsnäsin kirkossa klo 19, konsertti Pedersören kirkossa samoin klo 19 ja Vokalharmonin-lauluyhtye Sulvan kirkossa klo 21.

 

Riksspelman Willemark soolona

”Sydämesi takia” on Lena Willemarkin soolokonsertin nimi. Laulava ja viulua soittava Willemark on yksi Ruotsin johtavia kansanmuusikoita, joka on voittanut naapurimaassamme mm. viisi Grammis-palkintoa.

Hemmerintalon vintillä hän kuljettaa kuulijat läpi kotimaakuntansa Taalainmaan sävelaarteiston. Syvä kokemus ja hetken impulssit yhdistyvät kokonaisuudeksi, joka on rikas kuin itse Taalainmaan historia ja maaperä.

Liput 25/22 €, linja-autokuljetukset Vaasan kaupungintalolta klo 11.30 ja 12.30

Konsertin yhteydessä on mahdollisuus osallistua ravintola Hemmerin lounaalle klo 12. Konsertin jälkeen Stundarsin museokylän vanhan ajan miljöössä on n. klo 14.15 alkaen Topelius-aiheinen draamaopastus.

Hinnat:

Lounas ja konsertti 45/40 €

Lounas, konsertti ja draamaopastus 60/55 € Konsertti ja draamaopastus 40/35 €

 

Kuolemantanssi Korsnäsin kirkossa

Lena Willemark ja Cecilia Zilliacus ovat tehneet yhteistyötä jo vuosikausia ja vuonna 2016 he julkaisivat yhteislevyn Dansa. Korsnäsin kirkossa torstaina klo 19 he esittävät duona musiikkia tältä levyltä.

Johann Sebastian Bachin partita d-molli BWV 1004 on alun perin sooloviuluteos, mutta musiikkitieteilijä Helga Thoenen ideoihin perustuvassa versiossa teoksen päättävästä mammuttimaisesta Chaconnesta kuullaan siihen sisältyviä, kuolema-aiheisia koraaleja laulettuna.

Lopputulos on mykistävä. Willemarkin kansanmusiikkiadaptaatioiden kautta konsertissa siirrytään vielä ruotsalaisen Sven-David Sandströmin sarjaan Dansa, joka tuo Bachin partitoiden maailman 2000-luvulle.

Liput 25/22 €, linja-autokuljetus Vaasan kaupungintalolta klo 18.15

 

Vesinymfin aika Pedersören kirkossa

Carl Reinecken huilusonaatti ”Undine” on antanut nimen Pedersören kirkon konsertille torstai-iltana klo 19. Konsertissa kuullaan myös Leipzigin suurmiesten, Johann Sebastian Bachin ja Robert Schumannin, musiikkia sekä virolaisen Eduard Tubinin tanssikappalesarja. Esiintymässä on iso joukko Musiikkijuhlien instrumentalisteja – puhaltajia sekä jousi- ja kosketinsoittajia – pianisti Bengt Forsbergin johdolla. Kuullaanpa sellainenkin harvinaisuus kuin Bachia klarinetilla soitettuna, kun valikoima Musikalisches Opferin osia saa tulkintansa urkuri Mattias Wagerin, huilisti Sara Hammarströmin ja klarinetisti Karin Dornbuschin käsissä.

Liput 25/22 €

 

You and I in a perfect Vokalharmonin

Vajaat 15 vuotta sitten perustettu Vokalharmonin valittiin pian perustamisensa jälkeen Ruotsissa vuoden kuoroksi ja se on nykyään Pohjoismaiden johtavia lauluyhtyeitä. Yhtyettä johtaa mm. Eric Ericsonin kamarikuoroa johtava Fredrik Malmberg. Vokalharmonin esiintyy Musiikkijuhlilla monessa konsertissa ja aloittaa festivaaliurakkansa torstai-iltana klo 21 Sulvan kirkossa. Konsertissa on mukana myös sellisti Kati Raitinen, jonka soittamana kuullaan konsertin aloitusnumero, preludi Johann Sebastian Bachin soolosellosarjasta G-duuri. Vokalharmonin jatkaa Bachin motetilla BWV 229 ja esittää sen jälkeen musiikkia kaikilta seuraavilta vuosisadoilta, mm. Fanny Hensel-Mendelssohnin ja Toivo Kuulan kuoroteoksia sekä Helena Tulven teoksen You and I viime vuodelta. Konsertin lopuksi palataan Bachiin ja motettiin Der Geist Hilft unser Schwachheit auf BWV 226.

Liput 25/22 €, linja-autokuljetus Vaasan kaupungintalolta klo 20.30

 

Musiikkijuhlakahvilassa viulisteja ja pianisteja

Kaffehuset Augustin iltapäiväkonsertissa klo 15 esiintyvät viulisti Aada Laajalahti ja pianisti Ahti Alavillamo sekä Albert Sahlström, joka soittaa sekä viulua että pianoa. Konsertin ohjelmassa kuullaan musiikkia Henryk Wieniawskilta, Georg Friedrich Händeliltä, Dmitri Šostakovitšilta ja Wolfgang Amadeus Mozartilta.

Vapaa pääsy

 

Korsholman Musiikkijuhlien koko ohjelma osoitteesta www.korsholmmusicfestival.fi.

Liput: Studio Ticket (puh. 0700 96525, http://www.netticket.fi), Musiikkijuhlien toimisto (puh. +358 40 833 2022) tai ovelta, mikäli paikkoja on jäljellä.