18.06.2012

Korsholman Musiikkijuhlat 1.8. – 8.8.2012

Korsholman Musiikkijuhlat täyttää 30 vuotta! Taiteellinen johtajamme Marko Ylönen on suunnitellut juhlavuoden teemaksi akselin Pariisi – Pietari – Tokio. Kuljemme 150 vuotta sitten syntyneen Debussyn ja hänen pariisilaiskollegoidensa parista Pietarin salonkeihin aina tokiolaisen säveltäjävieraamme Toshi Ichiyanagin sävelmaailmaan. 29 konserttia kahdeksan päivän aikana!

30. Korsholman Musiikkijuhlat avaa tuttuun tapaan Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri Juha Kankaan johdolla Mustasaaren kirkossa keskiviikkona 1.8. Pianosolistina on Olli Mustonen. Mustosta kuullaan myös säveltäjän ominaisuudessa Vaasan kaupungintalolla perjantaina 3.8. ”Mustonen and Friends” –otsikkoa kantavassa konsertissa.

Korsholman 30. Musiikkijuhlilla on ilo tarjota yleisölle kotimaisten huippujen lisäksi myös joukko kansainvälisiä tähtiä. Viulistit Christian Alterburger, Karen Gomyo ja Alissa Margulis, alttoviulisti Yuval Gotlibovich, sellistit Jakob Koranyi ja Torleif Thedéen sekä kontrabasisti Zoran Marković ovat kaikki luoneet uraa estradeilla ympäri maailman.

Pianistikomeetta, huomattavan kilpailumenestyksen saavuttanut Henri Sigfridsson esiintyy Korsholman Musiikkijuhlilla. Kuten myös maamme pianistien kansainvälisesti merkittävimpiin eturiveihin kuuluva Arto Satukangas. Uusi Helsinki –kvartetin lisäksi Musiikkijuhlilla esiintyy myös Artende-kvartetti, joka viime vuonna hurmasi niin yleisön kuin kriitikotkin. Korsholman Musiikkijuhlat päättyvät konserttiin Vasan kirkossa keskiviikkona 8.8. Vaasan- ja Seinäjoen kaupunginorkesterit esiintyvät kapellimestari Hannu Linnun johdolla.

Musiikkijuhlien japanilaisen musiikin osuuden on ideoinut professori Seppo Kimanen. Kimanen toimi 30 vuotta sitten Musiikkijuhlien perustamisessa vetoapuna ja myös ensimmäisenä taiteellisena johtajana. 30-vuotisjuhlakonsertissa maanantaina 6.8. Kimanen vie konserttia eteenpäin juontajana ja lähes kaikki Musiikkijuhlien taiteilijat 2012 esiintyvät! Konsertissa kuullaan myös kantaesitys tokiolaiselta Toshi Ichiyanagilta. Ichiyanagi vierailee Korsholman Musiikkijuhlilla säveltäjävieraana ja esiintyy myös pianistina kuvataiteilija Fritz Jakobssonin Studiolla Vanhassa Vaasassa sunnuntaina 5.8. Juhlapäivän päättää jazzkonsertti kulttuurinäyttämö Ritzissä. Lavalle nousee legendaarinen pianisti Yosuke Yamashita trioineen. Luvassa elastista ja vahvaa nykyjazzia japanilaisella tyylillä.

Vanhan Vaasan rauniot on jälleen muutaman vuoden tauon jälkeen konserttipaikkana. Raunioilla esiintyy sunnuntaina 5.8. suomalainen kuoro EMO Ensemble Pasi Hyökin johdolla. Kuoro on profiloitunut uuden musiikin esittäjäksi ja onkin korkealaatuinen instrumentti nykysäveltäjille. Kuorolla on myös oma konsertti Vähänkyrön kirkossa perjantai-iltana 3.8.

Musiikkijuhlakahvila toteutetaan nyt kolmatta kertaa yhteistyössä Kaffehuset Augustin kanssa. Viikon aikana Vaasan kävelykadun kahvilasta saa tietoa Musiikkijuhlien konserteista ja taiteilijoista. Iltapäivisin klo 15 soivat kahvilakonsertit. Musiikin ammattilaiset ja opiskelijat esiintyvät. Musiikkihetkiin on vapaa pääsy.

http://www.korshlommusicfestival.fi