31.07.2023

Korsholman Musiikkijuhlat tiistaina 1.8.2023: Cecilia Damströmin ooppera lapsille ja Apocalyptica Vaasan kirkossa

Tämän vuoden festivaaliteema on Momentum, ja ohjelman on suunnitellut uusi taiteellinen johtaja Jan-Erik Gustafsson. Vuoden teemasäveltäjät ovat Cecilia Damström ja Vladimir Agopov, sekä Jaakko Kuusisto in memoriam.

Teemasäveltäjän ooppera lapsille

Korsholman Musiikkijuhlien tiistain 1.8. päiväohjelmassa oleva Vickan & Väinö -lastenooppera vuodelta 2019 sopii mitä parhaiten kaksikielisen festivaalin ohjelmaan: ooppera on tarkoitettu tutustuttamaan lapsia sekä ruotsin että suomen kieleen ja siihen, miten vaivattomasti opimme ymmärtämään toisiamme. Ooppera kertoo kahdesta hiirestä: toinen päähenkilö Vickan on Tukholmasta, kun taas Väinö tulee Ulvilasta. He törmäävät toisiinsa Helsingissä ja seikkailujensa kautta huomaavat, että yhteisen kielen puuttuminen ei olekaan mikään ongelma. Teos on oopperakollektiivi OperaBOXin tilaus Cecilia Damströmiltä, joka on yksi Musiikkijuhlien tämän vuoden teemasäveltäjistä. Ooppera sävellettiin kolmelle laulajalle ja harmonikalle, joka monipuolisena instrumenttina toimii oopperan orkesterina mutta pystyy myös tuottamaan tarvittavia äänitehosteita.

Teoksen on käsikirjoittanut ja ohjannut Marina Motaleff-Kelly ja siinä esiintyvät sopraano Hedvig Paulig, tenori Ville Salonen, baritoni Rolf Broman ja harmonikkaa soittaa Sonja Vertainen. Esityksen arvioitu kesto on 30 minuuttia.

Apocalyptica Vaasan kirkossa

Korsholman Musiikkijuhlien historian tähänastisesti suurin yksittäinen konserttisatsaus on Apocalyptican (sellistit Eicca Toppinen, Pertti Kivilaakso ja Paavo Lötjönen sekä rumpali Mikko Sirén) esiintyminen Vaasan kirkossa tiistaina 1.8. Konsertti tarjoaa yhtyeen musiikista uudenlaisen konserttikokonaisuuden, joka koostuu pääasiassa erittäin harvoin esitetyistä instrumentaalikappaleista, sovitettuina uudelleen kirkkotilaan ja sen akustiikkaan sopiviksi. Maailmanlaajuista suosiota nauttiva yhtye on esiintynyt noin 50 maassa ja sen albumeja on myyty noin 4,5 miljoona kappaletta, viimeisimpänä studioalbumina Cell-0 vuodelta 2020.

 

Konsertit ja tapahtumat tiistaina 1.8.2023:

13.00 ja 14.30  Vickan & Väinö -lastenooppera, Kulttuuritalo Fanny

Liput: aikuiset 10 €, lapsille vapaa pääsy

21.00                 Apocalyptica

Vaasan kirkko, liput 50 / 55 / 59€ – loppuunmyyty

Festivaalin sivuille