07.07.2014

Korkeatasoinen konserttiohjelmisto ja yleisö hemmottelivat Sata-Häme Soita

Ikaalisissa sunnuntaina päättynyt Sata-Häme Soi -festivaali soi menestyksekkäästi. Pääkonsertit, Kultainen ja Hopeinen Harmonikka, Valkea Ruusu ja Richard Gallianon konsertit täyttivät Ikaalinen-salin. Luomajärven Hevoskievarin tanssivintti pullisteli yleisöä Pauli Hanhiniemen, Ville Rauhalan ja Niko Kumpuvaaran konsertissa. Kimmo Pohjonen puolestaan houkutteli Omalle Tuvalle suuren yleisöjoukon. Jorma Hynninen toi Ikaalisten kirkkoon satoja kuulijoita.  Festivaalipuistossa oli perjantai-iltana J. Karjalaista ja Irinaa kuuntelemassa lähes 3 000 kuulijaa. Päivittäin puisto täyttyi sadoista soittajista ja harmonikkakansasta.

Sata-Häme Soi pääsi kävijätavoitteeseensa. Kaikkiaan kävijöitä oli 28 000, maksullisissa konserteissa kävijöitä oli 11 500.

Toiminnanjohtaja Ulla Majuri pitää festivaalia hyvin onnistuneena. Erityisen tyytyväinen hän on festivaalin monipuolisesta konserttitarjonnasta ja festivaalivierailta saadusta hyvästä palautteesta. 

Festivaalin päätösjuhlassa jaettiin tunnustusta festivaalin hyväksi pitkään tehneille henkilöille. Kunniakirjan saivat taiteellinen johtaja Kimmo Mattila, festivaalin tiedottaja Minna Plihtari, Ikaalinen-salin isäntä Matti Laine ja talkootyössä mukana oleva Satu Holma. (Perustelut liitteessä). Vuoden ikaalilaisena tapahtumassa palkittiin Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen pitkäaikainen rehtori Altti Lammi.

Päätösjuhlassa puhunut Ikaalinen-Seuran kotiseutulähettiläs professori Pirjo Markkola kertasi festivaalin historiaa ja sen merkitystä Ikaalisille.

”Koko Ikaalisten kansalaisyhteiskunta oli liikkeellä, kun kylien yhdistykset ja seurat keräsivät vuosi toisensa jälkeen talkooväkeä salien oville, näyttämöiden taakse ja konserttipaikkojen käytännön töihin. Talkooväen ja ammattilaisten tehtävänä on edelleen luoda puitteet, joissa tähtiesiintyjät voivat loistaa ja koskettaa yleisönsä tunteita hienoilla esityksillään. Sata-Häme Soi on onnistunut tässä hienolla tavalla.” Pirjo Markkola sanoi.

Sata-Häme Soi seuraavan kerran 30.6.-5.7.2015. Sitä ennen harmonikkaväki kokoontuu Harmonikkaristeilylle maaliskuussa 2015.

www.satahamesoi.fi