22.05.2017

Konsta Jylhä -kilpailijat valittu Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla pidettävään kilpailuun

Konsta Jylhä -kilpailun tuomaristo on suorittanut alkukarsinnan ja valinnut kaksitoista yhtyettä Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla pidettävään kilpailuun. Tänä vuonna kilpailun teemana on instrumentaalinen pienyhtyeiden kansanmusiikki.

Jatkoon valittiin kaksitoista yhtyettä, jotka ovat Duo Holopainen Ojajärvi (Maija Holopainen ja Janne Ojajärvi), Duo Selina (Hanna Ryynänen ja Sanni Virta), Elsa Krohn (Teemu Eerola, Antti Korhola ja Sanna Salonen), Halia (Ella Isotalo, Emmi Kuittinen ja Sanne Tschirpke), Kauhikko (Leena Hirvonen ja Ella Isotalo), Luomuduo (Sakari Keipi ja Olli Sippola), Mellersta Stringbotten (Otto Kentala ja Eino Kolppanen), MäSä-duo (Kyösti Järvelä ja Lauri Kotamäki) NBB (Mikko Malmivaara, Joonas Ojajärvi ja Esa Satomaa), Pohjola Project (Timo Alakotila, Pauliina Pajala ja Antti Pohjola), Poja! (Esko Grundström, Tero Pajunen ja Tomas Takolander) sekä Terhi & Juho (Terhi Puronaho ja Juho Puronaho).

– Esikarsinnan perusteella varsinaisesta kilpailusta Pelimannitalossa on tulossa jälleen hyvin korkeatasoinen. Tulee olemaan huikeaa kuunnella, miten erilaisilla tavoilla esittäjät etsivät ilmaisuunsa säännöissä vaadittua ”linkkiä perinteeseen”. Erityisesti tuomaristoa miellytti se moninaisuus ja runsaus, mikä esittäjien musiikeissa on, kommentoi tuomariston puheenjohtaja Hannu Saha.

Kahdeksas Konsta Jylhä -kilpailu käydään Pelimannitalolla 10.–11.7.2017 Kaustinen Folk Music Festivalin yhteydessä. Kilpailun tuomaristoon kuuluvat puheenjohtaja Hannu Sahan lisäksi Heikki Laitinen ja Kimmo Pohjonen. Kilpailun järjestää Pelimannitalo yhteistyössä Kansanmusiikki-instituutin kanssa, ja palkintoina jaetaan yhteensä 10 000 euroa.