08.07.2010

Konsertteja Seinäjoen Tangomarkkinoilla

Tangomarkkinoiden tapahtumakesän keskiössä on tänä vuonna kotimainen tango, sen perinteen vaaliminen ja edelleen kehittäminen. Perinteinen suomalainen tango on ydin, jonka ympärille rakennetaan tangon eri ilmiöistä laaja-alainen tarjonta. Suomalainen tango näkyy laajasti ohjelmistossa, mm. Suomalaisen tangon suurkonsertissa.

Suomalaisen tangon suurkonsertissa juhlitaan tangon lisäksi viihteen monitoimimiestä, Heikki Hietamiestä, joka on toiminut Tangomarkkinoiden juontajana viisitoista kertaa. Konsertissa kuullaan Hietamiehen suosikkitangoja, mm. Toivo Kärjen, Unto Monosen ja Olavi Virran tuotantoa. ”Tähän konserttiin on pyritty valitsemaan noin sadasta tangosta sellaiset, jotka ovat olleet pitkäikäisiä ja suosittuja kappaleita, mutta monesti ”vanhanaikaisina” syrjään jääneitä. Olen narissut pitkään kummallisista tangoista, niistä sellaisista joista ihmiset ovat kysyneet että voiko niitä lainkaan tanssiakkaan. Nyt olen valinnut mukaan nimenomaan tanssittavia tangoja, niin vanhoja klassikoita kuin uudempia, klassikoiksi muodostuvia kappaleita” summaa Hietamies konsertin sisältöä.

Tangoja tulkitsemassa kuullaan joukko kuninkaallisia, mukana ovat Amadeus, Arja Koriseva, Jari Sillanpää, Jenna Bågeberg, Kaija Lustila, Kari Piironen, Marita Taavitsainen, Mika Pohjonen sekä Mieskuoro Könsikkäät. Musiikista vastaa Fantasia-orkesteri juhlakokoonpanossaan. Kapellimestarina toimii Jouni Hannula. Juontajana Anna-Liisa Tilus. YLE TV2 ja Radio Suomi taltioi konsertin.

Suurkonsertin lisäksi Seinäjoen Tangomarkkinoiden laajassa ohjelmassa on tarjolla myös monia muita konsertteja loistavine esiintyjineen, mm. torstain Tango Classica – konsertti Soile Yli-Mäyryn Taidehallissa Kuortaneella. Tango Classican esiintyjinä Mika Pohjonen ja Pami Karvonen.

Torstaina keskiyön aikaan Seinäjoen Kaupunginteatterissa kuullaan Valon Siivin – konsertti, joka on laulaja-lauluntekijä Kirsi Rannon ja valotaiteilija Hessu Laaksosen yhteisteos. Konsertissa yhdistyvät lohduttavat, hoivaavat laulut ja huikea valomaailma.

Seinäjoki-salissa järjestetään lauantaina Tähdet meren yllä – Unto Monosen Unelmatangot -konsertti. Mukana Kauhava Big Band, Matti Korkiala Helena Taijala. Konsertin juontaa Irma Nieminen.

Suomalaisen tangon taikaa… hiljaa yössä!
Seinäjoen Tangomarkkinat 7. – 11.7.2010

http://www.tangomarkkinat.fi