06.04.2016

Konemusiikki kohtaa sinfoniaorkesterin Helsingin juhlaviikoilla

Miltä kuulostavat konemusiikin energia ja euforia sinfoniaorkesterin tulkitsemina? Helsingin juhlaviikoilla perjantaina 26. elokuuta kuultava Classical Trancelations in Concert yhdistää klassisen musiikin konsertin sekä rave-tapahtumien teknisen tuotannon ja visuaalisuuden. Musiikkitalossa Helsingin kaupunginorkesteria johtaa 20-vuotias kapellimestarilupaus Klaus Mäkelä.

Loppuunmyytyjä klassisen ja tanssimusiikin kohtaamisia on viimeisen vuoden aikana nähty mm. Lontoon Royal Albert Hallissa ja Sydneyn Oopperatalossa. Nyt ensi kertaa Suomessa koettavassa konsertissa kuullaan Lowlandin orkesterisovituksia tanssimusiikkiklassikoista. Ohjelmistossa saavat ensiesityksensä mm. versiot Daruden Sandstormista, Faithlessin Insomniasta sekä Eric Prydzin Opuksesta.

Tapahtuman taustalta löytyy joukko suomalaisia musiikkivaikuttajia. Musiikkitalossa myös esiintyvä säveltäjä-tuottaja Lowland eli Petri Alanko on julkaissut kaksi Classical Trancelations -albumia hollantilaisen tähti-DJ Armin van Buurenin Armada-levymerkille. Pessi Levanto on elokuvasäveltäjä, pianisti ja orkesterisovitusten tekijä. Kansainvälisestikin tunnettu DJ Orkidea eli Tapio Hakanen juhlii tänä vuonna 25-vuotistaiteilijajuhlaansa. Konsertti on samalla Suomen pitkäikäisimpiin kuuluvan tanssimusiikkiklubi Club Unityn 20-vuotisjuhla.

“Tämä on iso merkkivuosi niin Unitylle kuin minullekin, ja on hienoa, että saamme juhlistaa sitä näin uniikilla tapahtumalla”, kertoo Hakanen. ”Vuosien suunnittelun jälkeen on innostavaa lähteä toteuttamaan projektia yhdessä Juhlaviikkojen, Kaupunginorkesterin ja Musiikkitalon kanssa. Uskon, että kaikki löytävät konsertin kautta uusia yleisöjä.”

Classical Trancelations in Concert Musiikkitalon Konserttisalissa pe 26.8. klo 20. Liput toimituskuluineen alk. 17,50–82,50 €. Helsingin juhlaviikkojen ohjelmisto julkistetaan kokonaisuudessaan 19.4. Lipunmyynti alkaa 20.4.

Helsingin juhlaviikot järjestetään 19.8.-4.9.2016.

www.helsinginjuhlaviikot.fi