23.10.2023

Komiikkafestivaali Tomaatteja! Tomaatteja! muuttaa Tampereelle entistä suurempana

Suomen pitkäikäisin stand up -komiikkafestivaali järjestetään Tampereella 24.–27. tammikuuta 2024. Festivaalilla esiintyy noin 60 koomikkoa sekä kiekkoveteraani Timo Jutila.

Hämeenlinnassa perustetun, tänä vuonna 20 vuotta täyttäneen Tomaatteja! Tomaatteja! -festivaalin tammikuun nelipäiväinen ohjelma koostuu 15 erillisestä tapahtumasta.

Festivaali päättyy ja huipentuu Timo Jutila Roastiin, jossa viisi stand up -koomikkoa ja 60 vuotta juuri täyttänyt jääkiekkolegenda vuorollaan roastaavat eli solvaavat toisiaan roisilla mutta hyväntahtoisella huumorilla.

Queerit Tomaatit -klubilla puolestaan esiintyy seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia koomikoita ja Tampere Special -klubilla ainoastaan tamperelaisia koomikoita. Festivaalin avaava Eniten v***ttaa kaikki! -improvisaatioesitys syntyy yleisön antamista aiheista, ja Tomatoes in English -klubi naurattaa englanniksi.

Lisäksi ohjelmassa on pari treeniklubia aloitteleville ja kokeneille koomikoille sekä lähes kymmenen tavallista stand up -klubia. Kaikkiaan tammikuun Tomaateilla esiintyy 45 ammattikoomikkoa ja 15–20 uraansa aloittelevaa open mic -koomikkoa. Lippuja tulee myyntiin yhteensä yli 4000.

”Stand upin pääkaupunki ansaitsee arvoisensa festarit”

Tähän asti suurin osa festivaalin tapahtumista on järjestetty Hämeenlinnassa. Tampereella ja eräissä muissa kaupungeissa on ollut vain muutamia festivaalin sivuklubeja.

Ensi vuonna kaikki tammikuun esitykset toteutuvat Tampereella. Hämeenlinnaan on luvassa yksi tai useampi kesäkuussa järjestettävä tapahtuma, joiden ohjelma julkistetaan myöhemmin.

”Festivaalin pääpainon siirtyy Tampereelle siksi, että nykyään kaikki koomikot pitävät Tamperetta Suomen stand upin pääkaupunkina. Ja siksi Tampere ansaitsee arvoisensa festarit”, sanoo festivaalin toiminnanjohtaja, koomikko Johanna Tohni.

Vuoden 2024 festivaalin ohjelma löytyy osoitteessa https://tomaattejatomaatteja.com/. Liput ovat myynnissä Tiketissä.

Festivaalin sivuille