05.05.2022

Kolmelle viikolle levittäytynyt April Jazz onnistui erinomaisesti

April Jazz toi suuren joukon musiikin ystäviä yhteen pitkän odotuksen jälkeen

Kaikkien aikojen pisin, kolmelle viikolle levittäytynyt, April Jazz onnistui erinomaisesti. Festivaali alkoi huhtikuun puolivälissä Espoon kaupunginteatterista, jatkui Sellosalissa seitsemän big bandin voimin sekä Tapiolan kirkon ja EMMAn konserteilla ja huipentui vappuviikolla loppuunmyytyyn päätöskonserttiin. Uusina konserttipaikkoina toimivat Kulttuurikeskus Korjaamo Helsingissä sekä Otaniemen Trap Factory. Lisäksi Tapiola Sinfonietta vei April Jazz -tunnelmaa Tampere-taloon.

Numeroiksi tiivistettynä festivaali näytti tältä:

  • Yli 9 000 vierailua tapahtumissa
  • Yli 7 000 kävijää
  • Yli 300 esiintyjää 13 maasta, nuorimmat alle 15-vuotiaita ja vanhimmat yli 60-vuotiaita
  • Yli 50 esitystä, joista lähes 1/3 maksuttomia
  • 40 talkoolaista
  • 11 esiintymislavaa

Festivaalitunnelmiin voit palata konserttikuvien myötä festivaalin Facebook-sivulla.

Yle Radio 1 taltioi kuubalaispianisti Gonzalo Rubalcaban konsertin Tapiolasalissa keskiviikona 27.4. ja se kuullaan Jazzklubi -ohjelmassa myöhemmin tarkentuvana ajankohtana.

Festivaali jatkuu vielä verkossa ja April Jazz Clubeja on tarjolla vielä kaksi kertaa ennen kesätaukoa.

April Jazz -festivaali järjestetään seuraavan kerran 21.–29.4.2023.

Festivaali jatkuu vielä verkossa!

April Jazz Goes EMMAssa tallennetut esitykset ja keskustelut ovat edelleen nähtävänä Urban Espoon virtuaalilavalla. April Jazzin ja Espoon modernin taiteen museo EMMAn yhteistyönä syntyi kolme videota, joissa musiikin lisäksi keskustellaan taiteesta ja tutustutaan EMMAn näyttelyihin.

Keskustelemassa ovat EMMAn intendentti Arja Miller, laulaja-lauluntekijä Emma Salokoski sekä kitaristi, säveltäjä ja tuottaja Jarmo Saari.

Videot ovat vapaasti katsottavissa vuoden ajan julkaisupäivästään alkaen. Keskusteluissa tekstitys valittavissa suomeksi tai englanniksi.

F# feat. Pepa Päivinen

Perjantaina 6.5. kello 17.30
EMMA – Espoon modernin taiteen museo (Ahertajantie 5, Espoo)
Vapaa pääsy

Pianisti Sid Hillen, basisti Jori Huhtalan ja rumpali Markus Ketolan trio F# yhdistää improvisaation ilottelua, jännittäviä äänimaisemia ja tekstuureja sekä tiukkaa groovea. Spontaanisti etenevät esitykset ovat aina tuoreita ja pitävät niin yleisön kuin itse muusikotkin varpaillaan. Keväällä 2022 yhtyeen toisella levyllä ja nyt myös lavalla mukana on saksofonistilegenda Pepa Päivinen.

Sid Hille, piano
Jori Huhtala, basso
Markus Ketola, rummut
Pepa Päivinen, saksofoni

Susanna Aleksandra Quartet

Torstaina 26.5. kello 19
Kannusali (Kannusillankatu 4, Espoo)
Liput 12 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), Lippu.fi

Ylistetty lauluntekijä ja karismaattinen laulaja Susanna Aleksandra tuo kvartettinsa helatorstaina April Jazz Clubille Kannusaliin osana Suomen Jazzliiton kiertuetta. Kansainvälinen artisti tunnetaan tarinallisuudestaan lauluntekijänä ja sävykkäästä äänenkäytöstään.

Pianisti Joonas Haaviston kanssa aloitettu yhteistyö synnytti vuonna 2018 Japanissa ja vuonna 2021 Suomessa julkaistun albumin The Siren, joka on kirvoittanut hyviä arvioita kansainvälisissä jazzmedioissa. Susanna Aleksandran intohimo eri kieliä kohtaan ilmenee sanojen ja melodioiden vaivattoman ilmaisun kautta, joka leikittelee perinteisen, modernin ja latinalaisen jazzin välillä. Virolaissyntyinen Susanna Aleksandra viimeistelee parhaillaan maisterintutkintoaan Sibelius-Akatemiassa professori Jukkis Uotilan ja tohtori Aija Puurtisen johdolla. Vuonna 2020 hän oli stipendiaattina Yhdysvalloissa USC Thornton School of Musicissa, jossa hänen opettajinaan toimivat mm. kaksinkertainen Grammy-ehdokas, jazzlaulaja Sara Gazarek ja Grammy-voittaja Bob Mintzer.

”She writes fine compositions, which could have gone straight into the ”American songbook” – Jan Granlie, Salt-peanuts.eu

Susanna Aleksandra, laulu
Joonas Haavisto, piano
Joonas Tuuri, basso
Ville Pynssi, rummut

Ilta aloitetaan Espoon musiikkiopiston pop/jazz-linja Ebelin opiskelijoiden esityksellä.

Ovet kello 18.45
Ebeli Show kello 19.00
Susanna Aleksandra Quartet kello 20.00

www.apriljazz.fi

Festivaalin sivuille