11.07.2012

Koko perheen puistojuhlaa vietetään Jyväskylän Kesän päätöspäivänä

Jyväskylän Kesä –kaupunkifestivaalin päätöspäivänä 15. heinäkuuta järjestettävä koko perheen puistojuhla juhlistaa 175 vuotta täyttävää Jyväskylän kaupunkia. Puistojuhlaa vietetään Teltassa Kampuksen kentällä klo 14 alkaen. Kaupungin tarjoamaan konserttiin yleisöllä on vapaa pääsy.

Teltan liepeet avataan sunnuntaiksi siten, että konserttiin mahtuu arviolta parituhatta kuulijaa. Tapahtuman kokonaiskesto on noin kolme tuntia, mutta paikalle voi tulla myös vain oman suo-sikkinsa ajaksi.

Konsertin aluksi esiintyy jyväskyläläinen lastenmusiikkiorkesteri Loiskis solistinaan Satu Sopanen. Loiskiksen laaja ohjelmisto ammentaa aineksia laadukkaasta rytmimusiikista, jazzista, etnosta ja kansanmusiikista, kun taas Satu Sopasen käsittelyssä tutuista saduista syntyy uusia lastenlauluja.

Loiskiksen jälkeen vuoron saa maailmanmusiikkia ja suomalaista kaihoa yhdistelevä viime vuoden miessolistiksi valittu Tuure Kilpeläinen sekä Kaihon Karavaani. Yhtyeen albumit Erämaa ja Valon pisaroita on palkittu vuoden parhaina iskelmäalbumeina parina viime vuonna.

Koko perheen puistojuhlan huipentaa poprockia soittava, jyväskyläläinen The Rivers of Mars. Lop-pukesästä debyyttialbuminsa julkaisevan yhtyeen musiikki ei ole pelkkää tunnelmointia, vaan kap-paleilla pyritään myös ottamaan kantaa maailmanmenoon.

Koko festivaalin viimeinen esitys on Valorinteellä sunnuntaina 15. heinäkuuta klo 18 alkaen nähtä-vä paikallisen Circus Uusi Maailman Kerrostalo. Teos edustaa nykysirkuksen, parkourin, musiikin, valon ja tanssin ennakkoluulotonta yhdistelmää. Kerrostalo esitetään myös perjantaina 13.7. ja lauantaina 14.7. klo 21.

Jyväskylän Kesä –kaupunkifestivaali 10. – 15.7.2012

Etusivu