19.02.2016

Kokkolan XVIII Talviharmonikan päätösviikonloppu – taivas täynnä tähtiä

Monipuolinen ja korkeatasoinen Kokkolan Talviharmonikka -festivaali lähestyy loppuaan. Päätösviikonloppuna edessä on vielä monta huippuhetkeä!

Perjantai-iltana Keski-Pohjanmaan konservatorion lavalla nähdään peräkkäin ranskalainen huippuvierailu – Musiikin Jonglööri – ja suomalaisen harmonikkataivaan kiintotähti Kimmo Pohjonen. Illan päätteeksi Talviharmonikan Rautawaara-klubilla musisoi kansanmusiikin ammattilaisyhtye Tallari.

 

Guardia Nueva ja Suuri Viihdekonsertti

Kokkolan Talviharmonikka -festivaalin päätösviikonlopun lauantain ehdoton elementti on Guardia Nuevan Suuri Viihdekonsertti Snellman-salissa. Tänäkin vuonna, jo kahdeksatta kertaa peräkkäin, kaksi konserttia on viimeistä sijaa myöten loppuunmyytyjä. Orkesterin kapellimestari ja Kokkolan Talviharmonikan taiteellinen johtaja Raimo Vertainen ei edes pyri peittelemään tyytyväisyyttään.

– Kyllähän tämä on aivan mielettömän mahtavaa.

Suuren viihde- ja tango-orkesteri Guardia Nuevan vahvalle suosiolle on vankat perusteet. Orkesteri on loistava yhdistelmä pauhaavaa voimaa, suurta herkkyyttä, musiikillista taituruutta, jatkuvaa halua uudistua ja kehittyä sekä upea yhteistyö Suomen musiikkitaivaan kirkkaimpien tähtien kanssa. Tällä kertaa Guardia Nuevan solisteina laulavat Teemu Roivainen ja Saara Aalto. Molemmat on ennenkin nähty Guardia Nuevan solisteina, mutta tällä kertaa ensimmäistä kertaa yhdessä.

 

Herkutteleva konsertti

– Olin ensimmäistä kertaa Guardia Nuevan solistina tasan vuosi sitten Talviharmonikan Suuressa Viihdekonsertissa. Sen jälkeen olemme tehneet yhteistyötä muun muassa Turussa, Saksassa ja Ruotsin-laivalla. Yhteistyö on ollut aivan upeaa. Minä suorastaan rakastan bändin sointia. Guardia Nueva on aivan ainutlaatuinen bändi koko Suomessa. Uskon, että tästä konsertista tulee upea. Guardia Nueva, minä ja Saara vedetään tunteella ja täysillä, siitä tulee ainutlaatuista. Suorastaan herkuttelua, Teemu Roivainen maalailee ja äänessä pulppuaa nauru, kun Guardia Nuevan kanssa on vaan niin kivaa tehdä töitä.

Saara Aalto on samoilla linjoilla.

– Odotan konserteja todella paljon. Guardia Nueva on ihan huippuorkesteri. Luvassa on dramaattinen, tunteikas ja sähäkkä konsertti. Mukana on myös laulullisesti todella hienoja kappaleita, kuten ”Phantom of the Opera”, jonka laulamme duettona.

Roivainen kertoo, että konsertin ohjelmisto on uusiutunut viime vuodesta lähes kokonaan.

– Viime vuodesta mukana on pari suurta hittiä, mutta muuten ohjelmisto on ihan uusi. Saaran kanssa lauletaan sekä yksin että yhdessä. Joukossa on muutama itsellenikin aivan uusi biisi ja yhden Chess-musikaalin kappaleen laulan ruotsiksi.

 

Pe 19.2.

Musiikin Jonglööri klo 19 Keski-Pohjanmaan Konservatoriolla, liput 20/10 €

Kimmo Pohjonen Solo klo 21 Keski-Pohjanmaan Konservatoriolla, liput 20/10 €

(KP24.fi-etukortilla yhteislippu molempiin konsertteihin 35/15 €)

Talviharmonikan Rautawaara-klubi Corner´s Pub klo 22, liput 8 €

 

La 20.2.

Suuri Viihdekonsertti Snellman-salissa klo 15 ja 19. Loppuunmyyty.

 

www.talviharmonikka.com