11.04.2016

Kokkolan XVIII Talviharmonikan konsertit AlfaTV:llä

AlfaTV:n tuotantoryhmä taltioi Kokkolan Talviharmonikkaviikon (14.–21.2.2016) aikana neljä konserttia, jotka esitetään kanavalla ensimmäisen kerran peräkkäisinä keskiviikkoiltoina huhti-toukokuussa. Ensimmäinen konsertti nähdään 13.4.2016.

AlfaTV:n seitsenhenkinen tuotantoryhmä vietti Kokkolassa kaikkiaan viisi päivää.

– Tulimme tiistai-iltana ja aloimme valmistautua keskiviikon taltiointiin. Silloin kuvasimme ensimmäisenä Trio Fratresin comeback-konsertin Keski-Pohjanmaan konservatoriolla, AlfaTV:n tuottaja, ohjaaja Arsi Liimatainen kertoo.

Trio Fratresin jälkeen kuvausryhmä kurvasi Pietarsaareen Thursday Jazz -taltiointiin. O´Learys Pubissa tähtenä Viivi Maria Saarenkylä. Perjantaina ryhmä palasi konservatoriolle taltioimaan Musiikin Jonglöörin taituruutta – harmonikan ja jonglöörin saumatonta yhteistyötä. Kuvausryhmän ponnistelun loppuhuipennus oli Guardia Nuevan Suuri Viihdekonsertti Snellman-salissa lauantaina. Konsertissa Guardia Nuevan solisteina lauloiva Saara Aalto ja Teemu Roivainen.

Kuvausryhmä sai kokkolalaista vahvistusta Lime TV:n opiskelijoista.

– Tuotanto tarjosi opiskelijoillemme mahdollisuuden tutustua oikeaan tv-monikameratuotantoon ja osallistua tuotantoryhmän toimintaan, Mediakeskus LIMEn vastaava tuottaja Janne Erkkilä toteaa tyytyväisenä.

 

Yli neljä tuntia konsertteja

– Tämä on aivan huikea juttu. Tässä mittakaavassa ei Talviharmonikkaa ole televisioitu koskaan aiemmin, taiteellinen johtaja ja Trio Fratresin jäsen Raimo Vertainen kiittelee AlfaTV:n mittavaa panostusta Kokkolaan.

– Meillä oli hyvä viikko Kokkolassa. Tykkäsimme olla ja tehdä Keski-Pohjanmaalla. Taltioimme kyllä paljon konsertteja, mutta yleensä ne ovat päivän pistokeikkoja pääkaupunkiseudulla. Monen päivän urakka satojen kilometrien päässä Keravalta on harvinaista, Arsi Liimatainen toteaa.

– Kolme ensimmäistä konserttia ovat vajaan tunnin mittaisia, mutta Suuri Viihdekonsertti lähemmäs 90 minuuttia. Aivan tarkasti en osaa vielä sanoa, sillä konsertti on parhaillaan leikkauspöydällä.

 

Kokkolan XVIII Talviharmonikan konsertit ensiesitetään neljänä peräkkäisenä keskiviikkoiltana. Uusinnat nähdään todennäköisesti jo kesän aikana, mutta tarkempi uusinta-aikataulu on vielä avoin. AlfaTV on maksuton kanava, jonka voi virittää näkymään sekä kaapeli- että antennitalouksiin.

 

13.04.2016        klo 21                 Musiikin Jonglööri

20.04.2016        klo 21                 Trio Fratres

27.04.2016        klo 21                 Thursday Jazz

04.05.2016        klo 20.45           Suuri viihdekonsertti 2016