09.02.2015

Kokkolan XVII Talviharmonikka räväkästi käyntiin

Jo 17. kertaa järjestettävä Kokkolan Talviharmonikka pyörähtää käyntiin täydellä voimalla sunnuntaiaamuna 15. helmikuuta. Juhla jatkuu seuraavaan sunnuntaihin saakka!

Talvisen musiikkitapahtuman alku on poikkeuksellisen urheilullinen – HaitariSisäSuunnistus alkaa Länsipuiston koululla aamuyhdeksältä. Ympäri Suomea paikalle saapuvat suunnistajat koluavat rasteja koulun ympäri ja haitari soi neljässä kerroksessa!

Sunnuntai-iltapäivällä haitaritunnelma jatkuu Snellman-salin kahvikonsertilla, kun Tiernapojat, K-30rkesteri yhdistävät voimansa ja kahvi-isäntänä tarinoi Aku-Petteri Pahkamäki. Kahvikonsertti on osa Keski-Pohjanmaan maakuntajuhlavuotta.

Ennen illan pääkonserttia on aikaa käyskennellä vielä Neristanin tunnelmissa. Mannerheiminaukiolta lähtee iltaviideltä kävelykierros, jonka pyörteissä Kokkolan matkaoppaat johtavat joukon menneen maailman tunnelmaan. Miten Kokkolassa ennen vanhaan asuttiin ja elettiin. Paukkuiko pakkanen Neristanin nurkissa sisällä vai ulkona, tuliko lunta tupaan? Kierroksen päätteeksi laivurin glögiä ja Hiljan pipareita.

 

Vieraita Pietarista

Sunnuntai-iltana klo 19 ehdoton suunta on konservatorion sali. Pietarilainen ESSe Quintet aimo annoksen Venäläistä loistoa. Kvintetti yhdistää soitannassaan venäläis-slaavilaisen syvän tunteellisuuden ja teknisen virtuositeetin saumattomaan yhteissoittoon. Kvintetti – balaikka – domra – bassobalaikka ja kaksi harmonikkaa – on voittanut lukuisia kansainvälisiä kilpailuja. Kokkolassa kuultava konsertti on mielenkiintoinen yhdistelmä venäläisiä sävelmiä, Michael Jacksonia ja Vivaldia.

Kvintettiin voi tutustua heidän nettisivuillaan: http://en.esse-quintet.ru/ ja YouTubessa osviittaa taidoista antaa esimerkiksi: https://www.youtube.com/watch?v=oUfxRGTraXY

 

Tuttua – ja Wagneria!

Talviharmonikkaviikon annissa – josta yli puolet on kaikelle kansalle ilmaista ja vapaata – on ainutlaatuisten herkkupalojen joukossa runsaasti myös tuttuja ja odotettuja elementtejä. Nuoret virtuoosit irrottelevat jälleen maanantai-iltana konservatoriolla, Loiskis-orkesterin lastenkonsertit soivat täysille saleille tiistaina ja keskiviikkona Hollihaassa, Lohtajalla ja Kälviällä, loppuviikosta toteutuu jälleen seniorikierros peräti seitsemässä palvelutalossa Kokkolan eri puolilla Kruunupyytä myöten.

Maailmanmittakaavan ainutlaatuisuuteen loikataan rohkeasti tiistai-iltana Mestareiden seurassa. Baritoni Esa Ruuttunen, harmonikkataitelija Janne Valkeajoki ja tekstinikkari Roman Schatz ravistelevat Wagneria ennakkoluulottomasti. Tämmöistä ei ole ennen tehty: yksi harmonikka korvaa kokonaisen harmonikkaorkesterin, Esa Ruuttunen astuu illan aikana monien Wagner-hahmojen saappaisiin ja ”Suomen virallinen sakemanni” Roman Schatz johdattelee meidät syvemmälle Wagnerin elämään ja ihmissuhdesotkuihin. Ennen illan konserttia Schatz ehtii pitää vielä Kokkolan seudun opiston juhlasalissa ”Oikein väärin ymmärretty – suomalainen kulttuurishokki” ratkiriemukkaan ja silmiäavaavan luennon.

Näillä eväillä Talviharmonikka saadaan hurmaavasti jälleen käyntiin. Tutustu ohjelmaan ja tervetuloa nauttimaan www.talviharmonikka.com

 

Mainitut ohjelmapoiminnat:

Sunnuntai 15.2.

HaitariSisäSuunnistus klo 9 Länsipuiston koululla (Torikatu 41) – karttamaksu 4 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.

Sunnuntain kahvikonsertti klo 15 Snellman-salissa (Vingenkatu 18) – liput 15 € / 10 €

Kokkolaa talvella -kävelykierros klo 17 Mannerheiminaukiolta – vapaa pääsy

ESSe Quintet klo 19 Konservatoriolla (Pitkänsillankatu 16) – liput 15 € / 10 €

 

Maanantai 16.2. Nuorten virtuoosien irrottelu klo 18 Konservatoriolla – vapaa pääsy

 

Tiistai 17.2.

Loiskis-lastenkonsertti Sankarihommia klo 9 Hollihaan liikuntasalissa / klo 12 Lohtajan yläkoulun salissa ja keskiviikkona 18.2. klo 9 Kälviän Vapaa-aikatalon liikuntasalissa – loppuunmyyty.

Oikein väärin ymmärretty – suomalainen kulttuurishokki klo 17 Kokkolan seudun opiston juhlasalissa. Roman Schatzin luento, vapaa pääsy.

Laskiaisrieha klo 17-19 Roskarukalla – vapaa pääsy, Jymy myy makkaraa.

Mestareiden seurassa klo 19 Konservatoriolla – liput 15 € / 10 €

 

Kokkolan Talviharmonikka järjestetään 15.-22.2.2015.

www.talviharmonikka.com