20.02.2015

Kokkolan XVII Talviharmonikan huikea päätösviikonloppu

Talviharmonikan aloitus- ja päätösviikonlopun painopistettä on muutettu aiemmista vuosista. Tänä vuonna harmonikantäyteinen viikko lähti käyntiin heti täydellä voimalla – monipuolista ja korkeatasoista ohjelmaa aamusta iltaan. Päätösviikonlopun sunnuntaita on vastaavasti kevennetty. Tapahtumarikkaan viikon ja huikean lauantain jälkeen viikon ohjelma päättyy sunnuntaina leppoisasti Rastimajalle sivakoiden Haitarihiihdon tahdissa sunnuntaiaamuna.

Mutta ennen sunnuntain hiihtelyä tapahtuu vielä paljon!

 

Suomalaisen harmonikan historia

Kaupunginkirjaston Hongell-salissa FT Marko Tikka esittelee suomalaisen harmonikan historiankirjaa. Tuore ja perusteellinen teos pureutuu niin soittimeen, musiikin esittäjiin kuin ihmisiinkin. Kirja on ensimmäinen laaja kooste harmonikan historiasta Suomessa.

Pe 20.2.2015 klo 17 Kaupunginkirjaston Hongell-sali – vapaa pääsy.

 

Rautawaara-klubi rikkoo pubikonsertin rajoja

Corner´s Pubissa perjantai-iltana esiintyy Julia Hansson ystävineen ja Miia Palomäki & Leija Lautamaja.  Matkaa tehdään kansanmusiikista rytmimusiikin kautta klassiseen. Lavalla sekä ammattilaisia että opiskelijoita Keski-Pohjanmaan konservatoriosta ja Centria ammattikorkeakoulusta.

Pe 20.2.2015  klo 23 Corner´s Pub, Torikatu 24. Liput 5 €.

 

Kallentori laulaa, tanssii ja soi

Lauantai-aamun tapahtuma ostoskeskus Kallentorissa on yksi viikon suosituimpia – niinpä se kestää entistä pidempään: 10-13.  Mukana menossa tietysti Torikööri, vaasalainen Vasa Arbis, Kokkolanseudun Harmonikkakerho sekä Kokkolan Harmonikkaklubi.

La 21.2.2015 klo 10-13 Kallentorilla, vapaa pääsy.

 

Rosson talvikaraoke

Toppahousukansan huippujuttu Rosson kulmalla lauantai-iltana. Tänä vuonna Rosson tapahtumassa on aivan uusia vinkeitä – kisaamaan pääsee mm. ilmahaitarin soittomestaruudesta. Ilmoittautuminen kisaan alkaa klo 16, kisa klo 17.

La 21.2.2015 klo 16 alkaen Rosson kulmalla. Vapaa pääsy.

 

Suuri Viihdekonsertti

Guardia Nuevan Suuri Viihdekonsertti on viikon odotettu huipennus. Tämän vuoden konsertin tärkeä henkilö on Olavi Virta, jonka syntymästä tulee helmikuun lopussa kuluneeksi 100 vuotta.

Ensimmäistä kertaa Guardia Nuevan solistina nähdään hallitseva tangokuningas Teemu Roivainen, joka tulkitsee intohimoisesti  Virran klassikkotangoja vuosien varrelta. Satamakadun seireenit liitelevät kuulijoiden sydämiin Harmony Sistersien klassikkosävelin ja Ticotico pääsee guardiamaiseen käsittelyyn.

La 21.2.2015 klo 15 ja 19 Snellman-salissa. Liput 28 €  / S-Etukortilla 25 €.

 

La Riippa Group

Suuren Viihdekonsertin jälkeen ehtii vielä Calle Night Clubiin nauttimaan yhden keskipohjalaishelmen – La Riippa Groupin  – jazz-blues-tango-folk rock-pohjaisesta ilotulituksesta. Dramaattisen monitahoista musisointia ja laulua täynnä tunteenpaloa ja rakkautta musiikkiin. Hyvänä höysteenä Alavetelin murre… Maistiaiseksi herkkupala YouTubesta: https://www.youtube.com/watch?v=44vkv0p2i1I

La 21.2.2015 Calle Night Club, Kauppatori 4 klo 23. Liput 8 € / S-Etukortilla 6 €.

 

Sunnuntaina on sivakoinnin aika. Haitarihiihto Rastimajalle klo 11-13. Rastimajan takan loimussa musiikki ja mehu lämmittävät. Vapaa pääsy.  Sunnuntaihiihdon jälkeen on aika ladata akut ja kääntää Talviharmonikan katse vuoteen 2016. www.talviharmonikka.com