13.02.2018

Kokkolan Talviharmonikka: Ystävänpäivänä Ei Huono!!

Ystävänpäivänä Kokkolan XX Talviharmonikassa esiintyy usein nähty – ja aina mielenkiinnolla odotettu – Jorma Uotinen.

– Omaelämäkerrallinen draamakonsertti Ei Huono! Porista Pariisiin kertoo elämäni eri vaiheista. Laulut kuljettavat tarinaa ja tarinat lauluja, Uotinen kuvailee.

Uotisen kanssa lavalle astelee Helena Lindgren sekä Trio Avec. Sellossa Helena Plathán, pianossa Jari Hakkarainen ja harmonikkaa soittaa Petri Ikkelä. Käsikirjoituksen Uotinen on tehnyt yhdessä Taina Westin ja Maarit Pyökärin kanssa. Esityksen ensi-ilta oli lokakuussa 2016.

– Siitä lähtien olemme kiertäneet ympäri Suomea noin 50 esityksen verran, ja kierros jatkuu. Esitys on iskenyt yleisöön hyvin ja joka ilta kuulen katsomosta EI HUONO! – huutoja.

 

Uusi tilanne

Pitkästä urasta ja jatkuvasta esiintymisestä huolimatta tilanne on Uotiselle samaan aikaan myös aivan uusi.

– Näin henkilökohtaisia asioita en ole tässä muodossa ennen näyttämölle tuonut. Toki tanssiteoksissani, kuten vaikkapa Huuto ja Mies, jota ei koskaan ollut, on ollut henkilökohtaisia asioita, mutta ne ovat olleet muodoltaan hyvin erilaisia. Tässä minä puhun ja laulan yleisölle omalla äänelläni, omana itsenäni. Esityksessä on yhtä lailla elämäni huippuhetkiä kuin kipeitä paikkoja.

 

Kokkolaan on mukava tulla

Uotinen esiintyy Kokkolan Talviharmonikassa jo neljättä kertaa. Aina hän tulee Keski-Pohjanmaalle yhtä mielellään.

– Kyllähän se jotain kertoo, kun useampaan kertaan kutsutaan, hän myhäilee.

Kokkolasta puhuttaessa Uotiselle tulee Talviharmonikan lisäksi ensimmäisenä mieleen Kokkolan Talvitanssit ja Pirjo Viitanen sekä keskustan viehättävä taide- ja kehystyskauppa.

– Löysin sieltä kotiini fantastisen metalliveistoksen, semmoisen häränpään.

Talviharmonikan Jorma Uotinen arvostaa korkealle.

– Talviharmonikka on hyvin etabloitunut paikkansa Suomen festivaalien ketjussa. On upeaa, että paikkakunnalta löytyy rohkeita henkilöitä, jotka lähtevät rohkeasti rakentamaan festivaalia ”ei niin itsestään selvään” paikkaan.  Tarvitaan se yksi moottori. Teillä on se Raimo Vertainen, joka on laittanut tämän liikkeelle ja perustanut myös Guardia Nuevan. On tervetullutta, tärkeää ja välttämättätöntä, että on  paikallista tarjontaa, joka tuo tapahtumaan myös vieraita.

 

Ei Huono! Porista Pariisiin Jorma Uotinen

Ystävänpäiväkonsertti keskiviikkona 14.2.2018 Konservatoriolla. Liput 25 €.

www.talviharmonikka.com