04.01.2023

Kokkolan Talviharmonikka täyttää 25 vuotta

Kokkolan Talviharmonikka täyttää 25 vuotta. Tänä aikana on nähty ja kuultu lukemattomia eri esityksiä paikallisesta kansainväliseen. Festivaali on halunnut tarjota kaikille kansalaisille mahdollisuuden lähteä Talviharmonikkaan. Laaja-alaisesta ohjelmasta jokainen on voinut löytää omansa. Talviharmonikka on myös tarjonnut useita ensi-iltaesityksiä, jotka ovat festivaalimme jälkeen lähteneet kiertämään eri foorumeille.

Talviharmonikan 25-vuotisjuhlakonsertti on perjantai-iltana. Konsertin tähtivieras on suurenmoinen Richard Galliano Ranskasta. Galliano vieraillut aikaisemminkin festivaalillamme, ja on todella hienoa että saamme hänet Kokkolaan. Kun Talvi juhlii, niin samaa tekee Trio Fratres. Trio juhlii 30-vuotista uraa konsertilla, jossa kuullaan kaikki triolle kirjoitetut suomalaiset kantaesitykset. Triot Tanskasta, Liettuasta ja Suomesta tulkitsevat teoksia alkaen Helsingin Musiikkitalosta ja päätyen konservatorion saliin Kokkolaan.

Kansalliskirjailija Aleksis Kiven elämänkirjon esittää Red Nose Company. Laatuteatteria musiikilla on siis luvassa.

Lastenooppera Vickan ja Väinö on yksi suursatsaus – peräti 10 esitystä. Ooppera sivuaa myös Kokkolaa, sillä onhan arkkitehti Engel ollut mukana Raatihuonettakin suunniteltaessa. Ukraina on teema, joka on ilman muuta mukana. Ukrainaa ei saa unohtaa – siksi maan ruokakulttuuria on tarjolla ja musiikkia myös.

Vuoden 2023 Juhlafestivaali palauttaa festivaalielämän normaaliksi koettelemusvuosien jälkeen. Ihmisillä on edelleen tarve kohdata toisiaan; nähdä, kuulla, kokea, antaa tunteiden päästa valloilleen, nauraa, itkeä. Kaikkea tätä.

Yleisölle, esiintyjille, tukijoille ja kaikille mukanaoleville kiitos menneistä vuosista. Nyt katse tulevaisuuteen.

Tervetuloa 25-vuotisjuhlille!

XXV KOKKOLAN TALVIHARMONIKKA
10.-18.2.2023

talviharmonikka.com

Festivaalin sivuille