09.05.2022

Kokkolan Talviharmonikka: Mahdollisuuksien TakaTalviharmonikka

Kokkolan Talviharmonikka – kansanjuhla ja kaupunkifestivaali – tulee yli viikon mittaisena juhlana.

Guardia Nueva 20-vuotisjuhlakonsertissa.

Ukraina huomioidaan festivaalilla.

Muutama päivä ennen festivaalin alkua taiteellinen johtaja Raimo Vertainen vaikuttaa perinteisesti siltä, että hän voi lähteä lentoon hetkellä millä hyvänsä. Kiire on kova ja tekemistä paljon, mutta samalla voi myös nauttia siitä, että pitkäjänteinen työ ja vahva visio ovat tuottaneet tulosta.
– Aitoon tapaan järjestettyä festivaalia onkin jo odotettu. Tulossa on hieno viikko ja uusia avauksia festivaalilla.

Lapsilta ja lapsille

Yksi viikon odotetuimpia ja jännitetyimpiä konsertteja on jokavuotinen ”Nuorten virtuoosien irrottelu”. Tiistai-iltana konservatoriolla nuoret harmonikansoittajat esittelevät taitojaan.

– Tänä vuonna myös Balettiopisto on mukana Michael Jacksonin tahtiin. Samoin tietysti eri orkesterit, sekä eri soitinkokoonpanot. Ukraina-teema on vahvasti esillä, sillä kuusi ukrainalaista sävellystä esitetään konsertissa. Unicef on konsertin järjestelyissä mukana.

Löytö Kokkolan historiasta ja Guardia Nuevan juhlakonsertti

Draken talon historia ja Martin Paulin ainutkertainen vierailu Kokkolassa vuonna 1885 ovat esillä keskiviikkona. Tämä on todellista kulttuurihistoriaa.

Guardia Nuevan 20-vuotisjuhlakonsertti pidetään Kokkolan jäähallissa 21.5. Tässä suurkonsertissa ovat solisteina Jarkko Ahola, Arja Koriseva, Jepa Lambert ja Teemu Roivainen.

Öjan kesäkauden avaus, rock-konsertti Kahvila Sahassa ja argentiinalainen ilta Mustakarilla ovat tämän vuoden uutuuksia. Pietarsaaressa konsertoivat La Riippa Group ja Los chicos de pampas. Tapahtumia vauvasta vaariin riittää koko Kokkolan alueella ja Pietarsaaressa.

Koko viikon ohjelma: www.talviharmonikka.com

Kokkolan Talviharmonikka järjestetään 18.-28.5.2022.

Festivaalin sivuille