14.06.2010

Kokkolan Talviharmonikan Raimo Vertainen Tervaporvariksi

Kokkolalainen Raimo Vertainen on valittu tämän vuoden Tervaporvariksi. Tehtävään hänet valitsi Kokkolanseudun Kehityksen toimitusjohtajan Jonne Sandbergin luotsaama raati.

Raati perustelee valintaansa seuraavin sanoin: ”Raimo Vertainen on toiminnallaan tehnyt sekä Kokkolaa että Keski-Pohjanmaata tunnetuksi niin valtakunnallisesti kuin kansainvälisesti. Hän on yritteliäs ja erittäin idearikas henkilö, joka kehittää lähes joka vuosi jotakin uutta. Vertainen on aina valmis lähtemään erilaisiin tapahtumiin mukaan ja on osallistunut aktiivisesti Kokkolan kaupunkikeskustan kehittämiseen sekä erilaisten tapahtumien suunnitteluun.
Lisäksi Vertaisen on myös opettajan toimensa ohella luonut muun muassa vuonna 1999 Kokkolan Talviharmonikka -festivaalin ja vuonna 2001 Guardia Nueva -tango- ja viihdeorkesterin, jota voidaan pitää keskipohjalaisena menestystarinana. Hän on johtanut molempia menestyksekkäästi, sekä taiteellisena johtajana että tuottajana, ja on onnistunut nostamaan Talviharmonikan yhdeksi Finland Festivalsin tapahtumaksi.

Perinteen mukaan Tervaporvari on henkilö, joka osoittaa yritteliäisyyttä ja hyvää liikemiesvaistoa. Lisäksi hän hoitaa Kokkolan seudun sekä ympäröivän maakunnan yhteisiä asioita ja nauttii arvonantoa asukkaiden keskuudessa.

Kukin Tervaporvari nostaa esille oman, erityisen tärkeänä pitämänsä elinkeinoelämään tai aluekehittämiseen liittyvän teemansa. Raimo Vertainen on ensimmäinen luovien alojen edustaja, joka on valittu Tervaporvariksi.

Kokkolan Talviharmonikka järjestetään seuraavan kerran 20.-27.2.2011.

Etusivu