24.11.2010

Kokkola Operan Döbeln-levy Emma-ehdokkaana

Kokkolan Oopperayhdistyksen Döbeln-levy on huomioitu Emma-ehdokkuudella. Levytys Kokkola Operan tilaamasta ja Sebastian Fagerlundin säveltämästä Döbelnistä on saanut syksyn aikana monia loistavia arvioita (mm. saksalainen Klassik-Heute, englantilainen Classical CD Reviews, Helsingin Sanomat ja Rondo) ja nyt se kilpailee vuoden parhaan klassisen albumin kategoriassa. Döbelnin rooleissa laulavat Anu Komsi, Sören Lillkung, Annika Mylläri, Lasse Penttinen ja Robert McLoud. Orkesterina levyllä on Kokkolan Oopperakesän Festivaaliorkesteri ja sitä johtaa Sakari Oramo.

Myös ensi kesänä Kokkolan Oopperakesän Taikahuilussa soittava Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri (Dancing Mozart-levyllä) ja Kokkolan Oopperayhdistyksen perustajajäsen Sakari Oramo (Olli Mustosen ja RSO:n levytys Ottorino Respighi: Concerto in modo misolidio, Fontane di Roma) ovat ehdolla samassa kategoriassa.

Vuoden klassisen albumin palkinto jaetaan 9. joulukuuta.

”Suomalaisen oopperabuumin kiivain vaihe on asettumassa, mutta onneksi yhä ilmaantuu Döbelnin kaltaisia piristysruiskeita. Erityisen hienoa on, että umpisuomalainen teos noudattaa modernin keskieurooppalaisen kamarioopperan parhaita perinteitä sekä aiheeltaan, musiikiltaan että esitykseltään.” (Kare Eskola, Musiikkilehti Rondo)

”Todellisuutta ja hallusinaatiota sekoittava teos toimii levyllä erityisen hyvin, sillä sen burleskimainen musiikillinen aines on niin vahva absurdin näyttämötoiminnan rinnalla” (Jukka Isopuro, Helsingin Sanomat)

”Sebastian Fagerlundin täyteläinen ja värikylläinen sävellystyyli kuvittaa vaikuttavasti Döbelnin narkoosia ja visioita.” (Helsingin Sanomat 2009)

”Jusa Peltoniemen libretto on täynnä oivalluksia ja näppärää keksintää.” (Helsingin Sanomat 2009)

Etusivu