12.07.2011

Kitaristi Olli Hirvonen on Pori Jazzin Vuoden taiteilija 2011

Kitaristi Olli Hirvonen (22) on valittu Pori Jazzin Vuoden taiteilijaksi. Hän johtaa omaa jazzkvartettiaan ja on soittanut mm. Uuden Musiikin Orkesterissa UMOssa. Hirvonen on soittanut myös Paula Koivuniemen, Veeti Kallion ja Sami Saaren yhtyeissä.

Olli Hirvonen opiskelee Sibelius-Akatemian jazzlinjalla ja hän on lähdössä jatkamaan opintojaan Manhattan School of Musiciin New Yorkiin.

Valintaperusteissaan Pori Jazz katsoo Olli Hirvosen olevan hyvä esimerkki nykyaikaisesta ja laaja-alaisesta jazzmuusikosta. Hän kunnioittaa jazzin perinteitä, mutta ammentaa ilmaisuunsa vaikutteita myös tämän päivän tyylisuunnista.

Olli Hirvosen yhteistyö toisen nuoren ja lahjakkaan yhtyeenjohtajan, vibrafonisti Panu Savolaisen kanssa osoittaa, että Hirvonen arvostaa vahvaa soittokumppanuutta ja uskoa bändiajatteluun.

Olli Hirvonen Quartet esiintyy Pori Jazzin Kirjurinluoto Arenan päätöskonsertissa sunnuntaina 17. heinäkuuta. Samassa konsertissa esiintyvät myös saksofonisti Charles Lloyd yhtyeineen sekä pianisti Randy Westonin trio. Hirvosen kvartetti esiintyy myös ilmaiskonsertissa lauantaina 16.7. Jazzkadun Philips Obsessed with Sound –lavalla. Kitaristi itse soittaa myös Cafe Jazzin jam sessioneissa keskiviikosta 13. heinäkuuta lauantaihin 16. heinäkuuta.

Pori Jazzin Vuoden taiteilija -tunnustuspalkintoa on jaettu jo vuodesta 1991. Viime vuonna palkinnon sai vibrafonisti Panu Savolainen.

Pori Jazzin Vuoden taiteilija -tunnustuksen jakaa Jazzin Tukisäätiö Porista. Palkinto on tutustumismatka New Yorkin jazzelämään.

http://www.porijazz.fi