10.06.2022

Kimppakyydillä Haapavesi Folkeille – festivaali kannustaa kokeilemaan uutta kyytisovellusta

Pohjois-Suomen merkittävin kansanmusiikkijuhla Haapavesi Folk ottaa tänä vuonna käyttöönsä Kimppakyydit.com-palvelun, jotta yhä useampi festivaalivieras voisi jättää oman autonsa kotiin.

”Haluamme kannustaa yksityisautoilun vähentämiseen ja ympäristöystävällisyyteen. Tapahtumapaikalle ei kuitenkaan pääse helposti julkisilla kulkuvälineillä, ja moni joutuu myös majoittumaan muualle kuin Haapavedelle, joten yleisö saapuu usein omilla autoillaan”, sanoo Haapavesi Folk Music Festivalin toiminnanjohtaja Salla Ahvenjärvi.

Festivaalivieraat ja kansanmusiikkikurssien osallistujat voivat nyt tarjota ja etsiä kyytejä Kimppakyydit.com-palvelun avulla. Maksuton palvelu toimii mobiilisovelluksessa ja verkkoselaimessa osoitteessa reissu.kimppakyydit.com.

Kimppakyydit sovitaan ryhmissä, joihin käyttäjät rekisteröityvät sen mukaan, toivovatko kimppakyytiä Haapaveden ja kotipaikkakuntansa vai Haapaveden ja majoituspaikkakuntansa välillä.

Festivaalin aikana kimppakyytiläiset voivat jakaa Instagramiin tunnelmia kimppakyytiautoistaan tunnisteella #festarikyyditkisa ja merkitsemällä julkaisuun @haapavesifolk. Kuvia jakaneiden kesken arvotaan yksi kahden pääsylipun paketti vuoden 2023 Haapavesi Folkeille.

Kimppakyytipalvelun kokeilu Haapavesi Folkeilla 30.6.–2.7.2022 on osa Euroopan kestävin kulttuuripääkaupunki -hankkeen innovaatiotestauksia. Hankkeen tavoitteena on, että Oulun kulttuuripääkaupunkivuonna 2026 Pohjois-Pohjanmaan yleisötapahtumat ovat mahdollisimman vähäpäästöisiä.

haapavesifolk.com

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

27.06.2022

Haapavesi folkkaa entistä ekologisemmin – Uutuuksina yöbussi ja sähköinen kimppakyytipalvelu

Tulevana torstaina käynnistyvä 33. Haapavesi Folk Music Festival on merkittävin kansan- ja maailmanmusiikin tapahtuma Pohjois-Suomessa ja samalla yksi monipuolisimmista kotimaisista musiikkitapahtumista. Folkit ja koko tapahtuma-ala katsovat nyt tulevaisuuteen, mikä näkyy useina uudistuksina. Tänä vuonna festivaalin…

Lue lisää

02.05.2022

Kesän Haapavesi Folkeilla heläjävät mandoliinit – uutuutena illan päättävät akustiset jamit anniskelualueella!

33. Haapavesi Folk Music Festivalin koko ohjelma on nyt julki! Jo aiemmin julkaistujen esiintyjien joukkoon on liittynyt lisää niin uusia kuin Folk-yleisölle tuttujakin nimiä. Tänä kesänä keskiöön nousee instrumenteista mandoliini, jota kuullaan mm. nousevan bluegrass-yhtye…

Lue lisää

07.02.2022

Palkitulla Haapavesi Folk Music Festivalilla kansanmusiikin legendoja ja nousevia nimiä

33. Haapavesi Folk Music Festival järjestetään tulevana kesänä 30.6.-2.7.2022. Festivaali sai hiljattain merkittävän tunnustuksen kansanmusiikin alan palkintoja jakavalta Eläköön Folk! -gaalalta, kun sille myönnettiin Risteys-palkinto. ”Risteys-palkinnon saaja on henkilö, ryhmä, yhteisö tai taho, joka toiminnallaan…

Lue lisää