19.04.2016

Kiinan edustussoittokunta Taidekeskus Salmelaan

Taidekeskus Salmelan juhlakesän konserttitarjonta täydentyy Salmelan kesän päätöskonserttiin. Kansainvälisesti merkittävä Kiinan valtion edustusoittokunta esiintyy Mäntyharjun kirkossa sunnuntaina 31.7.2016. PLA, eli The Military Band of the Peoples´Liberation Army, kapellimestarinaan Zhang Haifeng, on vieraillut aiemmin Suomessa vuonna 1994.

”Salmelalle tarjoutui ainutlaatuinen mahdollisuus toteuttaa tämä konserttivierailu yhteistyössä Hamina Tattoon kanssa. Olemme innoissamme, että saamme näin tasokkaan kansainvälisen orkesterin täydentämään Salmelan juhlakesän ohjelmaa.” kertoo Taidekeskus Salmelan toiminnanjohtaja Tuomas Hoikkala.

45 muusikkoa on valikoitunut Kiinan kansan vapautusarmeijan edustussoittokuntaan, joka on perustettu vuonna 1947. Kansan vapautusarmeijan edustussoittokunta on esiintynyt olemassaolonsa aikana yli 7000 kertaa. Esiintymisiin on kuulunut mm. valtiovierailuja, kansallispäivien juhlallisuuksia, Pekingin olympialaiset, Shanghai Expo, ja Guangzhou Asian Games, jne. Vuosien myötä edustussoittokunnan ohjelmistoon on kerääntynyt yli 2000 teosta ja se on tuottanut satoja puhallinmusiikkiäänitteitä. Yli 200 edustussoittokunnan soittajaa on voittanut palkintoja niin kotimaisissa kuin kansainvälisissäkin kilpailuissa.

Mäntyharjun lisäksi soittokunta esiintyy Suomen vierailunsa aikana myös Hamina Tattoon upeissa marssishow esityksissä Hamina Bastionissa 1.-6.8. Hamina Tattoo festivaalin pääasia ja ehdoton kruunu ovat ainutlaatuiset marssishow’t Hamina Bastionissa. Täällä maailman parhaiden sotilassoittokuntien akrobaattiset kuviomarssiesitykset ja briljantti soitto kisaavat kansainvälisten univormujen väriloiston kanssa.

Lippuvaraukset ja tiedustelut Taidekeskus Salmelasta p. 050 3388 114, info@taidekeskussalmela.fi sekä Salmelan verkkokaupasta www.taidekeskussalmela.fi/kauppa