28.11.2012

Kevättalven kaupunkifestivaali Oulun Musiikkijuhlat järjestetään 23. kerran 10.-28.3.2013.

Ohjelmiston on suunnitellut uusi taiteellinen johtaja Jaakko Kuusisto, joka tunnetaan viulistina, kapellimestarina ja säveltäjänä. Tapahtuman yhteydessä järjestetään ensimmäistä kertaa klassisen- ja rytmimusiikin mestarikurssit, joiden haku päättyy pe 30.11.2012. Opettajina ovat Miriam Fried (viulu), Paul Biss (alttoviulu) ja Jan-Erik Gustafsson (sello). Rytmimusiikin mestarikurssilla opettavat Peter Erskine, Bob Mintzer ja Iiro Rantala.

Ohessa julkaistavien tapahtumien lipunmyynti käynnistyy tänään. Ohjelmisto julkaistaan kokonaisuudessaan ti 15.1.2013.

MINNA TERVAMÄEN JA KIMMO POHJOSEN TEOKSEN KANTAESITYS MADETOJAN SALILLA

Tanssija-koreografi Minna Tervamäen ja harmonikkataiteilija Kimmo Pohjosen yhteistyö alkoi Kansallisoopperan lavalta vuonna 2011. Kaksikon ensikohtaaminen hurmasi yleisön ja oli alusta alkaen selvää, että tämä harvinaislaatuinen yhteistyö saa jatkoa. Oulun Musiikkijuhlilla kantaesityksensä keskiviikkona 13.3. saava Bright Shadow -teos peilaa kahden vahvan taiteilijan vastavoimia. Pohjosen väkevä energia haastaa herkän ja intensiivisen Tervamäen.

– Bright Shadow (kantaesitys) ke 13.3. klo 19 Madetojan sali.

SINFONINEN ELOKUVA PSYCHO

Alfred Hitchcockin vuonna 1960 ohjaama legendaarinen mestariteos Psycho sai aikoinaan neljä Oscar-ehdokkuutta. Elokuva perustuu Robert Blochin romaaniin, johon kirjailija sai aiheen Wisconsinin sarjamurhaajan Ed Geinin tapauksesta. American Film Institute on valinnut klassikkoteoksen kaikkien aikojen jännittävimmäksi elokuvaksi ja se on toiminut esikuvana lukuisille kauhuelokuville. Sinfonisessa elokuvakonsertissa mustavalkofilmin täydentää Oulu Sinfonian jousisto, jota johtaa kapellimestari Neil Thomson. Elokuvan tekstitys on suomeksi.

– Psycho pe 15.3. klo 19 Madetojan sali

IIRO RANTALA STRING TRION SUOMEN DEBYYTTIKEIKKA FESTIVAALILLA

Useita kansainvälisiä palkintoja ja tunnustuksia saaneen jazzpianisti Iiro Rantalan uusi kokoonpano Iiro Rantala String Trio soittaa kaksi konserttia Oulun Musiikkijuhlilla. Suomen debyyttikeikka on Haukiputaan Teatterikuopalla ja toinen Vanhan Paloaseman Bar& Bistrossa. Trion muut jäsenet ovat todellinen viuluvirtuoosi ja jazzleijona Adam Baldych sekä Wienin Radion String Quartetissa vaikuttava sellisti Asja Valcic.
Klassisen pianotrion kaltainen jazzkokoonpano esittelee kauniiden melodioiden lisäksi improvisoituja sooloja.

– Iiro Rantala String Trio ti 19.3. klo 19 Teatterikuoppa, Haukipudas (ke 20.3. klo 21 Vanha Paloasema Bar & Bistro. Lipunmyynti alkaa ti 15.1.2013)

JAZZLEGENDOJA MAAILMALTA JA NUORIA SUOMALAISIA JAZZMUUSIKOITA

Perjantaina 22.3. Oulun kaupunginteatterilla järjestetään JAZZhouse -tapahtuma, jossa esitellään suomalaista, ruotsalaista ja norjalaista rytmimusiikkia. Suuren näyttämön konserteissa esiintyy kaksi suomalaista big bandia solistineeen.

Oulu All Star Big Band jatkaa konserttisarjaa, jossa vierailee jazzlegendat maailman huipulta. Kapellimestarina ja solistina on moninkertainen Grammy-voittaja saksofonisti Bob Mintzer. Lavalta löytyy myös toinen jazzlegenda, rumpali Peter Erskine, joka ryhdittää komppiryhmää. Illan ohjelmisto koostuu Mintzerin laajasta big band -ohjelmistosta, jota on kertynyt hänen 40-vuotisen uransa aikana.

Jyväskylä Big Band tunnetaan erityisesti suomalaisen big band -musiikin tilaajana ja esittäjänä. Suomen big band –mestaruuskilpailun vuonna 2012 voittanut kokoonpano tuo solisteikseen jyväskyläläislähtöiset mainetta niittäneet nuoren polven jazzmuusikot Aili Ikosen ja Kalevi Louhivuoren. Konsertissa kuullaan hienoina tulkintoina suomalaista jazzmusiikkia mm. Vellu Halkosalmelta ja Timo Ala-Kotilalta.

– Jyväskylä Big Band Aili Ikonen & Kalevi Louhivuori: pe 22.3. klo 19 Oulun kaupunginteatteri, Suuri näyttämö

– Oulu All Star Big Band Peter Erskine & Bob Mintzer: pe 22.3. klo 21 Oulun kaupunginteatteri, Suuri näyttämö

Oulun Musiikkijuhlat järjestetään 10.-28.3.2013. Festivaalilla nähdään myös suurproduktio Jesus Christ Superstar in concert ke 27. ja to 28.3. ja Club Teatrialla la 23.3. vierailee afrikkalaisen musiikin kiistaton kuningatar Angelique Kidjo Norrbotten Big Bandin kanssa. Samana iltana
lavalle Jo Stance, joka edustaa suomalaista rytmimusiikkia parhaimmillaan.

Liput konsertteihin ovat jo myynnissä.

Etusivu