04.04.2023

Kevään 2023 Jazz & Etno -konserttisarjassa tarjolla ainutlaatuisia konsertteja ilmavasta kansanmusiikista jazzin voimaballadeihin

Vaikka Oulun Musiikkijuhlat 2023 -festivaali on nyt ohi, täyttyy oululaisten kevät silti konserteista huhtikuussa jatkuvan OMJ Jazz & Etno -sarjan merkeissä.

Kevään aikana Oulun musiikkijuhlasäätiön ympärivuotisessa konserttisarjassa on luvassa vielä yhteensä viisi konserttia, joista jokainen tuo RioLiven iltoihin ripauksen ainutlaatuisuuden tuntua.

Seuraavana sarjassa kuullaan Barlast, joka nousee lavalle huhtikuun 19. päivä. Barlast kuvailee musiikkiaan ilmavaksi, josta kaikki turha on riisuttu pois. Konsertin tunnelmat vievät mänkerin paimenkutsusta ja kehärummun kuminasta vapaaseen kontrabassosooloon.

Barlastin jälkeen 26.4. kuulemme virolaisen duon Kadri Voorandin & Mihkel Mälgandin, joiden musiikissa yhdistyy vahva tarinankerronta improvisaatiopoppiin, jazziin ja folk-elementteihin. Duon musiikin popmelodiat, rytmi ja improvisaatio yhdistyvät niin voimaballadeissa että trendikäissä grooveissa.

Oulun Musiikkijuhlien Jazz & Etno -konserttisarjassa kuullaan vuosittain monipuolinen kattaus jazzin ja kansanmusiikin tähtiä Suomesta ja ulkomailta. Vuoden 2023 Jazz & Etno -kevätkausi pyörähti käyntiin jo tammikuussa, jolloin RioLivessä kuultiin Olli Hirvonen Trio. Jazztrion jälkeen sarja jatkui oululaisen kansanmusiikkiyhtye Rällän soitolla, ja vielä ennen Oulun Musiikkijuhlat -festivaalia kuultiin myös neljä jazzmaailman tähteä Rosenwinkel Blake Mäensivu Peri -konsertissa maaliskuussa. Sarjan taiteellisena johtajana toimii saksofonisti Jukka Perko.

Tutustu koko ohjelmistoon Oulun Musiikkijuhlien verkkosivuilla osoitteessa omj.fi.

Hiljaisuus kuuluu Barlastin konsertissa

Kansanmusiikkiyhtye Barlast luo uutta ja ilmavaa musiikkia, jonka taustalla kuuluu hiljaisuus. Tarpeeton on riisuttu pois; ainoastaan nimestä tuli painolasti.

Kevään OMJ Jazz & Etno -sarjassa 19. huhtikuuta kuultava konsertti vie telecasterin sulosoinnuista mänkerin paimenkutsuun, kehärummun kuminasta vapaaseen kontrabassosooloon. Tunnelmat vaihtelevat 1700-luvun tanssiaisista hengenahdistukseen säteilysuojapuvussa.

Vuonna 2016 Helsingissä perustetun kvartetin musiikissa kuuluu niin ilmava hiljaisuus, kansanmusiikki, mutta myös jazz ja improvisaatio. Kvartettissa kuullaan kontrabassossa Philip Holm, kitarassa Heikki Hänninen, lyömäsoittimissa ja huilussa Minna Koskenlahti ja puupuhaltimissa Sanna Salonen. Konsertti on toteutettu yhdeistyössä Suomen Kansanmusiikkiliiton kanssa.

 

Ticketmaster Lipunmyynti

Ticketmaster Suomi kautta maan. Hinnat sisältävät käsittelykulut. Hintoihin lisätään Ticketmasterin tilausmaksu 2 €/tilaus Ticketmasterin lippukaupasta tai 1,50 €/tilaus Ticketmasterin verkkokaupasta ostettaessa. Ilman käsittelykuluja Valveen lippumyymälästä.

Ryhmälippujen tiedustelu osoitteeseen myynti@omj.fi

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

28.05.2024

Oulun Musiikkijuhlat: Jazzpatiolla soi kesätiistaisin jazz – kesän ohjelma julkaistu!

Oulun Musiikkijuhlien ja Jumpru Pubin yhteistyössä järjestämä kesäinen Jazzpatio jatkaa perinnettä myös tänä kesänä. Kesätiistaisin 11.6.-6.8. sekä torstaina Taiteiden Yönä 15.8. Jumpru Pubin patiolla kuullaan yhteensä kymmenen jazzyhtyettä ja -artistia. Jazzpatiolle on vapaa pääsy. Jazzpatiolle…