02.05.2022

Kesän Haapavesi Folkeilla heläjävät mandoliinit – uutuutena illan päättävät akustiset jamit anniskelualueella!

33. Haapavesi Folk Music Festivalin koko ohjelma on nyt julki! Jo aiemmin julkaistujen esiintyjien joukkoon on liittynyt lisää niin uusia kuin Folk-yleisölle tuttujakin nimiä.

Tänä kesänä keskiöön nousee instrumenteista mandoliini, jota kuullaan mm. nousevan bluegrass-yhtye Self Rising Flourin ja jyväskyläläisen jättimandoliiniorkesteri Mandolin Mountainin käsissä. Haapavetissyntyisen Sauli Heikkilän kirja “Mandoliinin maailmanhistoria – kaksoisvirroilta kammareihin” julkaistaan myös Folkeilla.

Haapaveden ja lähialueiden kansanmusiikkia voi kuulla Pohjois-pohjanmaan kansanmusiikkiyhdistyksen 50-vuotisjuhlakonsertissa salissa lauantai-iltapäivänä. Kansanmusiikin kentän tuoreimpia kokoonpanoja edustavat mm. Ojajärvi Blom Ojajärvi, Alda ja Hurja Halla. Haapoja & Illmari Kollektiivin musiikissa kaupunkien äänimaisemat ja niistä sämplätyt biitit kohtaavat rap-riimittelyn ja urbaanin kansanmusiikin. Eteläpohjalaisuuden sydänmailta, Seinäjoelta, saapuu indiefolk-combo Bill Hota. Helsinki Céilidh Band vie yleisön skotlantilaisen perinnetanssin pyörteisiin perjantaina ja lauantain myöhäisillassa lavalle nousee yleisön rakastama Lapland-Balkan-orkesteri Jaakko Laitinen & Väärä Raha. Tämän kesän uutuutena perjantai- ja lauantai-illat päättyvät päälavan anniskelualueella akustisiin jameihin, joissa yleisö pääsee osaksi todellista kansanmusiikin yhteisöllisyyttä!

Haapavesi Folk Music Festival 30.6.-2.7.2022

Folk-kurssi 27.6.-1.7.2022

haapavesifolk.com

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

06.02.2023

Haapavesi Folk Music Festival: Maailma jälleen Haapavedellä!

Haapavesi Folk Music Festival palaa poikkeusvuosien jälkeen tuttuun kansainväliseen muotoonsa. Kansan- ja maailmanmusiikkiartisteja saapuu ensi kesänä kuudesta eri maasta. Festivaali järjestetään tutulla paikallaan juhannuksen jälkeen, tänä kesänä jo 34. kerran 29.6-1.7.2023. – Kansainvälisyys on aina…

Lue lisää