02.05.2022

Kesän Haapavesi Folkeilla heläjävät mandoliinit – uutuutena illan päättävät akustiset jamit anniskelualueella!

33. Haapavesi Folk Music Festivalin koko ohjelma on nyt julki! Jo aiemmin julkaistujen esiintyjien joukkoon on liittynyt lisää niin uusia kuin Folk-yleisölle tuttujakin nimiä.

Tänä kesänä keskiöön nousee instrumenteista mandoliini, jota kuullaan mm. nousevan bluegrass-yhtye Self Rising Flourin ja jyväskyläläisen jättimandoliiniorkesteri Mandolin Mountainin käsissä. Haapavetissyntyisen Sauli Heikkilän kirja “Mandoliinin maailmanhistoria – kaksoisvirroilta kammareihin” julkaistaan myös Folkeilla.

Haapaveden ja lähialueiden kansanmusiikkia voi kuulla Pohjois-pohjanmaan kansanmusiikkiyhdistyksen 50-vuotisjuhlakonsertissa salissa lauantai-iltapäivänä. Kansanmusiikin kentän tuoreimpia kokoonpanoja edustavat mm. Ojajärvi Blom Ojajärvi, Alda ja Hurja Halla. Haapoja & Illmari Kollektiivin musiikissa kaupunkien äänimaisemat ja niistä sämplätyt biitit kohtaavat rap-riimittelyn ja urbaanin kansanmusiikin. Eteläpohjalaisuuden sydänmailta, Seinäjoelta, saapuu indiefolk-combo Bill Hota. Helsinki Céilidh Band vie yleisön skotlantilaisen perinnetanssin pyörteisiin perjantaina ja lauantain myöhäisillassa lavalle nousee yleisön rakastama Lapland-Balkan-orkesteri Jaakko Laitinen & Väärä Raha. Tämän kesän uutuutena perjantai- ja lauantai-illat päättyvät päälavan anniskelualueella akustisiin jameihin, joissa yleisö pääsee osaksi todellista kansanmusiikin yhteisöllisyyttä!

Haapavesi Folk Music Festival 30.6.-2.7.2022

Folk-kurssi 27.6.-1.7.2022

haapavesifolk.com

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

05.07.2023

Haapavesi Folkia vietettiin juhlatunnelmissa ja onnistuneet uudistukset ilahduttivat festivaalikansaa

Haapavesi Folk Music Festival järjestettiin 29.6.-1.7. jo 34. kertaa. Suurta kiinnostusta monipuolisessa ohjelmistossa herättivät niin suomalaiset kansanmusiikin huiput kuten Okra Playground ja Polenta kuin myös festivaalin kansainväliset artistit, joista täysiä katsomoita olivat vetämässä mm. bulgarialainen…

03.07.2023

Haapavesi Folk Music Festivalin tulevaisuus rakentuu yhteistyöllä – Oulu2026-vuoteen valmistautuminen on jo käynnissä

Jokakesäinen Haapavesi Folk Music Festival käynnistyi torstaina 29.6.2023. Festivaali aloitettiin jo toista vuotta putkeen keskustelutilaisuudella, jossa käytiin tänä vuonna monipuolista keskustelua erilaisista taloudellisista, sosiaalisista ja yhteisöllisistä pääomista, joita kulttuuri- ja taidetapahtumat paitsi tarvitsevat toteutuakseen, myös…