02.05.2022

Kesän Haapavesi Folkeilla heläjävät mandoliinit – uutuutena illan päättävät akustiset jamit anniskelualueella!

33. Haapavesi Folk Music Festivalin koko ohjelma on nyt julki! Jo aiemmin julkaistujen esiintyjien joukkoon on liittynyt lisää niin uusia kuin Folk-yleisölle tuttujakin nimiä.

Tänä kesänä keskiöön nousee instrumenteista mandoliini, jota kuullaan mm. nousevan bluegrass-yhtye Self Rising Flourin ja jyväskyläläisen jättimandoliiniorkesteri Mandolin Mountainin käsissä. Haapavetissyntyisen Sauli Heikkilän kirja “Mandoliinin maailmanhistoria – kaksoisvirroilta kammareihin” julkaistaan myös Folkeilla.

Haapaveden ja lähialueiden kansanmusiikkia voi kuulla Pohjois-pohjanmaan kansanmusiikkiyhdistyksen 50-vuotisjuhlakonsertissa salissa lauantai-iltapäivänä. Kansanmusiikin kentän tuoreimpia kokoonpanoja edustavat mm. Ojajärvi Blom Ojajärvi, Alda ja Hurja Halla. Haapoja & Illmari Kollektiivin musiikissa kaupunkien äänimaisemat ja niistä sämplätyt biitit kohtaavat rap-riimittelyn ja urbaanin kansanmusiikin. Eteläpohjalaisuuden sydänmailta, Seinäjoelta, saapuu indiefolk-combo Bill Hota. Helsinki Céilidh Band vie yleisön skotlantilaisen perinnetanssin pyörteisiin perjantaina ja lauantain myöhäisillassa lavalle nousee yleisön rakastama Lapland-Balkan-orkesteri Jaakko Laitinen & Väärä Raha. Tämän kesän uutuutena perjantai- ja lauantai-illat päättyvät päälavan anniskelualueella akustisiin jameihin, joissa yleisö pääsee osaksi todellista kansanmusiikin yhteisöllisyyttä!

Haapavesi Folk Music Festival 30.6.-2.7.2022

Folk-kurssi 27.6.-1.7.2022

haapavesifolk.com

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

05.02.2024

Ohjelmajulkistuksia Haapavesi Folkilta – maailmanmusiikin tähtiä ja paikallista perinnettä

Haapavesi Folk Music Festival järjestetään tutulla paikallaan juhannuksen jälkeen, tänä kesänä jo 35. kerran 27.-29.6.2024. Kansainvälisiä artisteja festivaalille saapuu tänä vuonna Yhdysvalloista, Unkarista, Ruotsista ja Tanskasta. Kotimaiset nimet edustavat kansanmusiikin parhaimmistoa ja populaarimusiikin valinnoissa on…