01.07.2013

Kesälämpö helli napapiirin Jutajaisia

Folklorefestivaali Jutajaisissa nautittiin täysin siemauksin auringosta monipuolisen ja –kulttuurisen  ohjelmatarjonnan kera. Reiluun kolmeenkymmeneen tilaisuuteen riensi 12 000 kävijää. Yleisötavoite saavutettiin, vaikka suuria yleisömassoja houkuttavia tapahtumia oli tarjolla aiempaa vähemmän.

Ohjelmatarjonta sai kiitosta monipuolisuudestaan. Festivaalin lippuhinnoittelun uudistus konsertti- ja tapahtumakohtaiseksi koettiin palautteiden perusteella yleisöystävälliseksi. Paikallisia, maakunnallisia, kotimaisia ja kansainvälisiä esiintyjävieraita tapahtumassa oli reilun neljäsataa. Erityisesti saamelaiskulttuuri oli tänä vuonna monipuolista ja näkyvää.
Jutajaisten päivitetty ohjelmarakenne koettiin onnistuneeksi. Festivaalin kaksi ensimmäistä päivää toteutettiin kaupunki- ja kyläyhteisöjen kulttuurisen monimuotoisuuden ja yhdenvertaisuuden hengessä. Rovaniemen Toisin! Kulttuurista virtaa sekä Posion ja Sirniön tapahtuma- ja ohjelmatuotannot osoittivat tämänkaltaisten yhteentulemisten voimauttavat virrat.
Sodankylässä juurensa kasvattanut Jutajaiset juhlii 25.-29.6. 2014 Rovaniemelle muuttamisen kaksikymmenvuotistaivalta. Tämänvuotisen kulttuurisilla rajapinnoilla -teeman rinnalle nostetaan kohtaamisen dialogiset tilat.