21.02.2020

Kemiönsaaren Musiikkijuhlien avajaiskonsertissa Jyväskylä Sinfonia esittää Tomas Djupsjöbackan johdolla Beethovenia ja Haydnia

Kemiönsaaren Musiikkijuhlien ohjelmassa on ollut niin vanhaa kuin uudempaakin kamarimusiikkia vuodesta 1999 lähtien. Lukuisa määrä ansioituneita taiteilijoita on vieraillut tapahtumassa vuosien varrella ja kantaesityksiä on kuultu vuosien saatossa yli 30 kertaa. Festivaali pidetään ensi kesänä 6.-12.7. tuttuun tapaan uniikissa saaristoympäristössä. 14 konserttia kuullaan Kemiönsaarella sekä lähialueella Karunassa, Sauvossa ja Salossa.

Musiikkijuhlat juhlii Ludwig van Beethovenin 250-vuotisjuhlavuotta useilla hänen kamarimusiikkiteoksillaan. Avajaiskonsertissa esittää Jyväskylä Sinfonia Beethovenin seitsemännen sinfonian Tomas Djupsjöbackan johdolla. Sooloesityksistä vastaavat sellotaiteilija Guido Schiefen Haydnin C-duuri-sellokonsertolla sekä 14-vuotias superlahjakkuus Maya Wichert Beethovenin kahdella viuluromanssilla.

Zagros-kvartetti kantaesittää Musiikkijuhlilla kaksi Jyrkin Linjaman uutta jousikvartettoa: Jousikvartetto nro 3 Sandön Varaslähtö-konsertissa sekä Jousikvartetto nro 1 Valoa ja varjoja -konsertissa Karunassa. Zagros-kvartetin jäseniä ovat viulistit Hannu Vasara ja Kaisa Kallinen, alttoviulisti Camilla Vilkman sekä sellisti Miika Uuksulainen.

Musiikkijuhlilla esiintyy ansioituneita taiteilijoita, joista monet vierailevat ensimmäistä kertaa, kuten chileläissyntyinen huippupianisti Alfredo Perl. Avajaiskonsertin solistien lisäksi festivaalilla esiintyvät ensi kertaa alttoviulisti Lilya Tymchyshyn, klarinetisti Norbert Kaiser sekä pianisti-säveltäjä Eero Hämeenniemi, joka improvisoi klassisen ja intialaisen musiikin sekä jazzin teemoja impromeditaatiokonsertissa.

Musiikkijuhlien tunnusmerkkejä ovat myös hyvin laajalle alueelle sijoittuvat kulttuurihistoriallisesti mielenkiintoiset konserttipaikat. Sauvon keskiaikainen kivikirkko on taas konserttikalenterissa sekä Salon Kulttuuritalo KIVA. Dragsfjärdin seurakuntasali taipuu monipuolisuudessaan moneen ja onkin loistava paikka meditaatiokonsertille. Labbnäsin lounas- ja Westersin illalliskonsertissa on tarjolla saariston lähiruokaa.

Musiikkijuhlat järjestää bussikuljetuksen Avajaiskonserttiin 7.7.2020. Reitti alkaa Perniöstä ja jatkuu Salon, Teijon ja Mathildedalin kautta Kemiönsaarelle. Kyytiin voi nousta myös matkan varrelta näyttämällä merkkiä kuljettajalle. Tarkemmat tiedot reitistä ja matkalipuista löytyvät verkkosivuiltamme.

Kemiönsaaren Musiikkijuhlat tekee yhteistyötä Kemiönsaaren taideyhdistyksen kanssa ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua Kemiön kirkon konserttien yhteydessä taideyhdistyksemme vuoden taiteilijan taideteoksiin. Vuoden 2019 taiteilija oli Tuija Soininen. Hän on opiskellut maalausta Alfa taide- koulussa Helsingissä ja yksityisessä taidekoulussa Pietarissa ja Murmanskissa.

Lue lisää ohjelmasta: www.kimitomusicfestival.fi/ohjelma