04.04.2023

Kemiönsaaren Musiikkijuhlat juhlii 25. toimintavuottaan

Tänä vuonna Kemiönsaaren Musiikkijuhlat juhlii 25. toimintavuottaan. Tapahtuma sai alkunsa 1990 lopulla, kun pianisti Martti Rautio ja viulisti Katinka Korkeala ihastuivat alueen rikkaaseen kulttuuriperintöön ja alkoivat suunnitella alueen ainutlaatuisiin kartanoihin ja kirkkoihin sopivaa ohjelmaa. Vuonna 1999 aloittanut festivaali on kasvanut viikon mittaiseksi 13–15 konsertin kesätapahtumaksi. Alueensa ainoalla klassisen musiikin kamarimusiikkifestivaalilla on kuultu peräti 33 kantaesitystä, joista suurin osa on ollut musiikkijuhlien omia tilausteoksia.

Kesälle 2023 ovat taiteelliset johtajat, viulistit Katinka Korkeala ja Sonja Korkeala suunnitelleet mielenkiintoisen kattauksen musiikkia eri aikakausilta. Avajaiskonsertin ohjelmassa kuulemme Wagnerin ja Mozartin klassikoita Jyväskylä Sinfonian seurassa. Orkesterin ensivierailu vuonna 2021 saa näin ollen nopeasti jatkoa. Konsertin johtaa nousujohteista uraa tekevä kapellimestari Kaapo Ijas ja solistina laulaa sopraanotähti Helena Juntunen. Myös muiden konserttien taiteilijat edustavat ehdotonta eliittiä, kuten pianisti Alfredo Perl, viulisti Anna-Liisa Bezrodny, alttoviulisti Roland Glassl ja sellisti Jan-Erik Gustafsson. Barokkimusiikin huippua tuovat musiikkijuhlille sopraano Kajsa Dahlbäck ja gambistit Jukka Rautasalo, Heidi Peltoniemi sekä Anna Rinta-Rahko.

Yksi festivaalin erikoisuuksista on, että se järjestetään kulttuurihistoriallisesti merkittävissä paikoissa laajalla alueella Kemiönsaarta sekä naapuripitäjissä Sauvossa ja Salossa. Tämä kesä tarjoaa konsertteja Sandön ja Söderlångvikin kartanoissa, Kemiön, Västanfjärdin ja Karunan kirkoissa, Taalintehtaan torilla sekä Salon taidemuseo Veturitallissa.

Hyvä ruoan ja musiikin liitto kuuluu tärkeänä osana Musiikkijuhlien ohjelmaan. Suosittu Labbnäsin lounaskonsertti alkaa päärakennuksessa saaristopöydän antimilla ja jatkuu konsertilla punaisessa Liderissä. Come again, sweet love -konsertin laulut vievät kuulijansa Elisabeth I:n aikaan. Teokset kertovat rakkaudesta, kyyneleistä, onnesta ja sen päättymisestä. Illalliskonsertin menusta vastaa kansainvälisestikin arvostettu villiyrttikokki Sami Tallberg. Konserttipaikka on Söderlångvikissä Sami Tallbergin Ateljéssa.

Tänä vuonna suurten säveltäjien juhlavuosien keskiössä ovat György Ligetin 100-juhlavuosi, Sergei Rahmaninovin 150-juhlavuosi sekä Édouard Lalon 200-juhlavuosi. Tästä johtuen kyseisten juhlavuosisäveltäjien teoksia kuullaan kattavasti pitkin festivaaliviikkoa.

Liput ovat myynnissä Lippupisteen myyntikanavilla. Lounas ja buffet -konserttien varaustiedot löytyvät verkkosivuiltamme.

Tutustu ohjelmaan lähemmin osoitteessa www.kimitomusicfestival.fi/ohjelma

Kemiönsaaren Musiikkijuhlat järjestetään 10.-16.7.2023.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

26.03.2024

Kilpailuvoittajien loistoa Kemiönsaaren Musiikkijuhlilla

Kemiönsaaren Musiikkijuhlat pidetään perinteiseen tapaan heinäkuun alkupuoliskolla, tänä kesänä 8.–14.7.2024. Yhteensä 13 konserttia levittäytyy Kemiönsaarelle ja lähialueille kartanoihin, kirkkoihin ja taidemuseoihin. Vuonna 1999 aloittanut festivaali on alueensa ainoa klassisen musiikin festivaali ja sen ohjelmistossa on vanhaa ja uutta…