17.12.2019

Kemiönsaaren Musiikkijuhlat: Ensi kesän Avajaiskonsertin ohjelma on julkistettu!

Musiikkijuhlien avajaiskonsertissa Kemiön kirkossa tiistaina 7.7. klo 19 juhlistamme Beethovenin 250-vuotisjuhlaa. Koko estradin täyttää yleisön ja kriitikoiden keskuudessa kiitelty Jyväskylä Sinfonia. Konsertin johtaa vauhdilla kapellimestareiden eliittiin noussut Tomas Djupsjöbacka. Solistinumeroista vastaa Tšaikovski-kilpailun finalisti sellisti Guido Schiefen sekä nuori viulistitähti Maya Wichert. Ohjelmassa kuullaan viulukirjallisuuden kestosuosikkeihin lukeutuvat Beethovenin romanssit viululle ja orkesterilleHaydnin riemullinen C-duurisellokonsertto sekä päätösnumerona Beethovenin suosittu seitsemäs sinfonia, jonka toinen osa tunnettu useista elokuvista.

Liput: 35 €, jäsenlippu 30 €, opiskelijalippu 20 €.

Sellisti-kapellimestari Tomas Djupsjöbacka on tuttu näky paitsi suomalaisilta myös ulkomaisilta estradeilta. Hän on soittanut Meta4-jousikvartetissa sen perustamisesta lähtien. Djupsjöbacka on esiintynyt myös eri orkestereiden solistina. Sibelius-Akatemiasta vuonna 2017 kapellimestariksi valmistunut Djupsjöbacka on johtanut lähes kaikkia suomalaisia orkestereita. Lapin kamariorkesterin päävierailijaksi hänet nimitettiin syksystä 2019 kesään 2021 saakka.

Sellisti Guido Schiefen on useiden kilpailumenestysten siivittämänä kuultu monien eurooppalaisten huippuorkestereiden, kuten Royal Philharmonic Orchestran, Bambergin ja Berliinin Sinfonikkojen solistina. Tšaikovski-kilpailun finalisti vuodelta 1990 on myös kamarimuusikoiden keskuudessa pidetty muusikko, joka konsertoinnin ohessa on levyttänyt yli 30 levyä ja pitää mestarikursseja ympäri maailmaa.

Vasta 13-vuotias Maya Wichert on saavuttanut jo useita voittoja kansainvälisistä musiikkikilpailuista ja niiden myötä saanut kutsuja useiden orkestereiden solistiksi. Viimeisin voitto oli Louis Spohr -viulukilpailun voitto syksyllä 2019. Münchenin musiikki- ja teatterikorkeakoulussa professori Sonja Korkealan johdolla opiskeleva Wichert on osallistunut myös mestarikursseille mm.  Ingolf Turbanin, Ana Chumachencon ja Julia Fischerin opissa.

Jyväskylä Sinfonian toiminta kattaa vuosittain yli sata musiikkitapahtumaa klassisista konserteista kamarimusiikkiin, ennakkoluulottomiin viihdemusiikin produktioihin sekä yleisökasvatukseen. Orkesterin ylikapellimestarina toimii Ville Matvejeff. Jyväskylä Sinfonia konsertoi Suomessa aktiivisesti myös kotikaupunkinsa sekä -maakuntansa ulkopuolella. Jokakesäiset festivaalivierailut ovat vieneet orkesterin mm. Kangasniemen Musiikkiviikoille sekä Turun ja Naantalin Musiikkijuhlille. Orkesteri tekee myös tiivistä yhteistyötä Jyväskylän oopperan kanssa. Jyväskylä Sinfonia on tehnyt lähes 40 levytystä eri levy-yhtiöiden kanssa.

 

ANNA LAHJAKSI SOIVA ELÄMYS KEMIÖNSAAREN MUSIIKKIJUHLILLA 2020
Kemiön Luckanissa on nyt myynnissä lahjakortteja, joilla voi lunastaa konserttilippuja ensi kesän Musiikkijuhlille 6.–12.7.2020. Määritä itse summa ja lahjakortin saaja voi valita ohjelman julkistamisen jälkeen itsellensä mieleisensä konsertin tai konserttikokonaisuudet. Varaamme paikkoja lahjakortin saajille ohjelman julkistamisen jälkeen kuukauden ajan, jona aikana lahjakortin saajalle on varmistettu vielä hyvät paikat.