17.06.2019

Kävijämäärät Ilmajoen Musiikkijuhlilla 2019

Ilmajoen Musiikkijuhlilla esitettiin kesäkuussa 2017 kantaesityksensä saanut oopperateos Mannerheim. Mannerheim-oopperan on säveltänyt Tuomas Kantelinen, libreton ovat kirjoittaneet Laila Hirvisaari ja Eve Hietamies ja teoksen Ilmajoelle ohjasi Tuomas Parkkinen. Nimiroolissa nähtiin ja kuultiin baritoni Waltteri Torikka. Mannerheim-oopperaa esitettiin yhteensä neljä esitystä sekä yksi esiintyjien läheisille avoin läpimenoharjoitus.

Mannerheim-oopperassa oli kävijöitä yhteensä 4 650.

Mannerheim-oopperan jälkeen Ilmajoen Musiikkijuhlien ooppera-areenalla esitettiin Aino Ackté -ooppera, joka tuotettiin yhteistyössä Etelä-Savon Musiikkiteatteri- ja Oopperayhdistys ESMO ry:n kanssa. Aino Ackté -oopperan on säveltänyt Ilkka Kuusisto, libreton kirjoittaneet Pentti Savolainen, Juha Kandolin ja Martina Roos. Teoksen Ilmajoelle ohjasi Juulia Tapola. Nimiroolissa nähtiin ja kuultiin sopraano Marjukka Tepponen. Oopperaa esitettiin neljä esitystä.

Aino Ackté -oopperassa oli kävijöitä yhteensä 3 150.

Oopperan lisäksi järjestettiin erilaisia konsertteja ja muita tapahtumia. Ooppera-areenalla konsertoivat Kolme Baritonia: Waltteri Torikka, Aarne Pelkonen ja Kristian Lindroos. Elokuvamusiikin illassa kuultiin Kuopion kaupunginorkesterin säestyksellä Diandraa ja Pepe Willbergiä. Lauri Tähkän konsertti oli ennakkoon loppuunmyyty. Tangon ystäville esiintyivät Seinäjoen Tangomarkkinoiden semifinalistit sekä Tango-orkesteri Unto. Perttu Kivilaakson säveltämä Apocalypse-oratorio sai kantaesityksensä Ilmajoen Musiikkijuhlien tuottamana. Solisteina oratoriossa toimivat Kivilaakson lisäksi Linda Lampenius, Mari Palo ja Markus Nykänen.

Ilmaistapahtumia järjestettiin kolme. Perinteikäs Juhlajumalanpalvelus järjestettiin yhteistyössä Herättäjä-Yhdistyksen ja Ilmajoen seurakunnan kanssa. Lapsiperheiden ilta -ilmaistapahtumassa esitettiin TosiTeatterin toimesta Prinsessa Ryysynen -musiikkinäytelmä ja alueella oli erilaisia toiminnallisia pisteitä. Ooppera-areenalla järjestettiin myös ilmaiskonsertti, jossa esiintyi Elonkerjuu.

Yhteensä konserteissa ja oheistapahtumissa kävijöitä oli 7 650.

Kokonaisuudessaan Ilmajoen Musiikkijuhlilla oli kävijöitä 15 450.

Järjestäjätaho on tyytyväinen kävijämäärään. Mannerheim-oopperaa esitettiin poikkeuksellisesti kolmas kesä. Mannerheimia esitettiin vuosina 2017-2019 yhteensä 20 maksullista esitystä ja lisäksi kolme esiintyjien omaisille avointa läpimenoharjoitusta. Yhteensä kolmen kesän aikana Mannerheim-oopperan näki 28 740 henkilöä.

Ensi kesänä Ilmajoen Musiikkijuhlilla saa kantaesityksensä uusi kotimainen oopperateos Hiljaiset perivät maan – ooppera lapuanliikkeestä. Teoksen säveltää Jukka Linkola. Libretosta ja ohjauksesta vastaa Tuomas Parkkinen. Päärooleissa baritoni Ville Rusanen, sopraano Saara Kiiveri ja näyttelijä Taneli Mäkelä.

Ilmajoen Musiikkijuhlat järjestetään seuraavan kerran 4.-14.6.2020.

www.musiikkijuhlat.fi

https://www.facebook.com/musiikkijuhlat

https://www.instagram.com/ilmajoenmusiikkijuhlat