04.08.2020

Kaustisen videoita katsottiin lähes 150 000 kertaa 55 maassa

VirtuaaliKaustisen videotuotantoja katsottiin lopulta yhteensä lähes 150 000 kertaa. Kaustinen2020.net oli festivaaliviikon jälkeen auki heinäkuun loppuun asti. Viimeisellä viikolla katsottiin eniten virtuaalista soittotapahtumaa, jossa esiteltiin ensi vuoden suuren yhteissoiton kappaleet.

Ohjelmaa seurattiin aikana Suomen lisäksi 54 maassa yli 12 000 kertaa – erityisesti Yhdysvalloissa ja Japanissa, seuraavaksi eniten Ruotsissa ja Saksassa.

Osa videoista jatkaa elämäänsä Kaustinen Folk Music Festivalin videokanavalla Youtube.com/KaustinenFMF. Pelimannivideoiden soittolistan lisäksi katsottavissa ovat myös studiovieraiden henkilöhaastattelut sekä aamutervehdykset.

Ohjelmajohtaja Anne-Mari Hakamäki lähettää järjestäjien lämpimät kiitokset kaikille katsojille ja pelimanneille, jotka näkivät paljon vaivaa esitystensä tallentamisessa ja lähettämisessä.

– Kokonaisuudesta tuli todella upea ja monipuolinen ja antoi kattavan kuvan musiikkiperinteen elävästä kentästä. Tämän kesän sivusto on nyt suljettu ja ensi kesän festivaalijärjestelyt ovat alkaneet, Hakamäki kertoo.

Ensimmäinen pelimannihaku on 16.11.2020–15.1.2021. Tässä ryhmässä ilmoittautuvat saavat maaliskuun aikana tietoon esiintymispaikan ja -ajan. Seuraavan haun tiedot ovat selvillä toukokuussa.

Suuren yhteissoiton nuotit ja ohjeet Tallarin ja mestaripelimanni Mauno Järvelän esittäminä löytyvät My Kaustinen -ryhmästä Facebookissa.

Vuoden 2021 liput tulevat myyntiin vuodenvaihteen jälkeen. Kaustisen Folk Music Festival järjestetään seuraavan kerran festivaalipuistossa 12.–18.7.2021. Ajankohtaiset tiedot löytyvät aina festivaalin sivustolta Kaustinen.net.