13.07.2018

Kaustisen kansanmusiikkijuhlien viikonloppuun mahtuu kaikkea lastenlauluista eroottiseen kansanperinteeseen

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat kulkevat kohti viikonlopun rientoja, ja ohjelmaan sisältyy edelleen kaikkea suomalaisesta pelimannimeiningistä kolumbialaiseen dj-menoon, koko perheen ohjelmaa unohtamatta. Lauantaina lapsille on tarjolla mahdollisuus metsäseikkailuihin muun muassa laavuretken tai sarvisuunnistuksen muodossa.

Lauantai-iltaa voi viettää myös eroottisen kansanperinteen parissa: Suomalaisesta perinteestä ammennettua erotiikkaa tihkuva ilta johdattelee tutustumaan vanhan kansan intiimeimpiin mielenmaisemiin. Ruokottomat rekilaulut, railakkaat runolaulut ja julkeat junttalaulut raikuvat Turvalan uunilla -duon sekä Duo Pimperoiden luotsaamassa tapahtumassa, jonka tunnelmat vaihtelevat herkästä hervottomaan – eivätkä jätä ketään kylmäksi! Mukana myös Tarinankertoja Riikka Palosen ronskit jutut ja tanssittamispuolesta vastaa Paula Kettu.

 

Laavuretki la 14.7. klo 14.30 lähtö festivaalialueen portilta
Sarvisuunnistus la 14.7. klo 18.00 lähtö Kallioklubin edestä
Eroottiset iltamat la 14.7. klo 21.00–00.00 Maunon makasiini

 

Yökatrillin vetäjänä jatkaa Petri Kauppinen

Legendaarisen Kaustisen yökatrillin vetäjä Antti Savilampi veti torstaina katrillin viimeistä kertaa JPP:n säestyksellä. Vuodesta 1982 konseptia ohjannut Savilampi luovutti nyt valtikan tunteellisesti seuraavalle. Yökatrillin vetäjänä jatkaa tanssija-koreografi-tanssinopettaja Petri Kauppinen.

– Koko ajan ja kaikissa käänteissä Antti on kursailematta antanut parastaan eli jakanut kansantanssin hiljaista tietoa ja käsityötaitoa kaikkien nautittavaksi ja opiksi, Kauppinen kommentoi. Positiivisella olemuksellaan hän on viitoittanut tietä eteenpäin – ja useasti sanonut, että perinne elää meissä eikä menneisyydessä.

– Tämä katkeamaton huutokatrilliperinne on huikea osoitus kansantanssitaiteesta, Kauppinen kiittää oppi-isäänsä. Antti on tehnyt osallistumisesta, yhdessä tekemisestä ja osallistamisesta taidetta.

Viime vuoden uutuus, Iltavilli-tanssitusformaatti, saa tänä vuonna jatkoa Kauppisen johdolla. Musiikista vastaa Maria Reikko & Best Case Scenario Band, yksi vuoden showcase-yhtyeistä.

 

Iltavilli pe 13.7. klo 23 Keskipohjanmaa-areena

 

51. Kaustisen kansanmusiikkijuhlat järjestetään 9.-15.7.2018.

Kesän ohjelmatiedot löytyvät kotisivuilta http://www.kaustinen.net

Yhteistyössä Kaustisen kunnan 150-vuotisjuhlat

facebook.com/kaustinenfmf

instagram.com/kaustinenfmf

youtube.com/kaustinenfmf

twitter.com/kaustinenfmf