15.12.2016

Kaustisen kansanmusiikkijuhlien tulos lievästi alijäämäinen

Kaustisen kansanmusiikkijuhlia järjestävän Pro Kaustinen ry:n syyskuun lopussa päättyneen tilikauden tulos jäi 23 000 € alijäämäiseksi. Juhlat jäivät hiukan asetetuista lipunmyyntitavoitteista, vaikka sekä myytyjen lippujen määrä että kokonaiskäyntimäärä kasvoivat edellisvuodesta. Tilikauden tuloista 44% koostui lipputuloista. Tapahtuman koko budjetti oli 858 000 €, hieman aiempia vuosia suurempi.

”Emme tietenkään ole tyytyväisiä alijäämäiseen tulokseen, ja jatkamme tarkalla taloudenpidolla. Alijäämä ei kuitenkaan ole suuri suhteessa liikevaihtoon, eikä sillä ole vaikutuksia tulevan kesän festivaalijärjestelyihin. Tuotanto on kovassa vauhdissa ja yhdistyksen kassa on vahva,” summaa Pro Kaustinen ry:n puheenjohtaja Sirpa Lahti.

Lisäpontta juhlavuoden tuotantoon saatiin vastikään julkaistujen eduskunnan määrärahalisäysten myötä. Valtiovarainvaliokunta on osoittanut lisäyksiä koulutukseen, sivistykseen ja nuorille, joukossa myös kaksi museota ja kaksi kulttuuritapahtumaa. Kaustisen kansanmusiikkijuhlien 50-vuotisjuhlajärjestelyihin myönnettiin 50 000 € lisärahoitus.

Vuonna 2017 kansanmusiikkijuhlia vietetään 50. kerran. Juhlavuoden teemana on Pidot. Vuoden yhtye, showcase-sarjan artistit ja muut ensimmäiset ohjelmatiedot julkaistaan 13.-14.1.2017 Folklandia-risteilyllä ja kansanmusiikkijuhlien kotisivuilla www.kaustinen.net.