15.06.2021

Kaustinen järjestää festivaaliviikolla yli 20 konsertin sarjan laajan virtuaaliohjelman lisäksi

Kansanmusiikki soi tänä kesänä Kaustisella, vaikka normaali festivaali ei ole mahdollinen koronapandemian takia. Pro Kaustinen ry on päättänyt järjestää VirtuaaliKaustisen lisäksi joka päivä konserttisarjan maanantaista lauantaihin 12.–18. heinäkuuta. Areenakonsertteja on luvassa yhteensä kymmenen, niistä kuusi striimataan verkkoon.

– Katsomot rakennetaan tarvittavien turvavälien mukaisesti, tarjoilua tai anniskelua ei järjestetä. Tämänhetkisen tilanteen valossa yleisömäärä voi olla areenalla yhdessä konsertissa noin 500 henkeä, toiminnanjohtaja Valtteri Valo kertoo.

Uusiksi esiintyjiksi on kiinnitetty mm. Ismo Alanko, JPP, Anne-Mari Kivimäki ja Palomylly sekä tanssija Timo Saari, Anne Mattila ja Tallari sekä Tanssiteatteri Tsuumi.

Jo aiemmin julkistettuja ovat mm. Vesala-Järvelä-Rahmel, Frigg, Oona, Piirainen Blom Company ja Kaustinen Houseband solistinaan Mariska sekä Maria Kalaniemi ja Eero Grundström (Vuoden yhtye).

Muut yleisökonsertit soitetaan Kaustinen-salissa. Suuri osa esityksistä on katsottavissa etänä. Lisäksi luvassa on joukko etukäteen kuvattuja konsertteja eri puolilta Suomea. Koko kansainvälinen ohjelma löytyy VirtuaaliKaustisesta.

Kotikatsomoille festivaalirytmiä

Festivaaliviikko käynnistyy maanantaina 12.7. kello 10, jolloin aukeaa VirtuaaliKaustisen ohjelmisto. Verkossa konsertteihin voi ostaa 24 tunnin tai koko viikon katseluoikeuden kotikatsomoja varten. Avajaiskonsertti lähetetään kello 17 Kaustinen-salista, jonne pääsee myös yleisöä rajattu määrä.

Maksullisen ohjelman lisäksi VirtuaaliKaustisessa nähdään laaja maksuton ohjelma. Pelimanniohjelmassa nähdään joka päivä kello 10 alkaen 24 tunnin ajan päivän uudet pelimannivideot. Niitä voi lähettää 10. heinäkuuta saakka.

Ohjelmajohtaja Anne-Mari Hakamäen mukaan kotikatsomot pääsevät tänä vuonna halutessaan kunnolla festivaaliviikon rytmiin.

– Eroa viimevuotiseen on erityisesti se, että pelimannivideot ovat katsottavissa vain 24 tunnin ajan, aamukymmenestä seuraavan päivän aamukymmeneen. Kaikki pelimannivideot ovat katsottavissa samaan aikaan vain sunnuntaina 18. heinäkuuta, Hakamäki kertoo.

Festivaalin omalla YouTube-kanavalla pelimannivideot ovat julkistusjärjestyksessään koko ajan nähtävissä, myös tapahtumaviikon jälkeen.

Lisäksi verkkoon tulee avoimia kohtaamispaikkoja, joissa voi kokoontua soittelemaan yhdessä tuttujen ja tuntemattomien kanssa, kuten puskasoitoissa tavataan normaalistikin tehdä.
Avoin ohjelma tarjoaa myös esimerkiksi soivia luentoja ja Radio Kaustisen lähetyksiä.
Suuri yhteissoitto palaa vuosien tauon jälkeen ohjelmaan suunnitellusti lauantaina kello 14. Pelimannien soittoa johtaa joukko pelimanneja Kaustiselta, Satakunnasta ja Savosta.

Lipunmyynti alkaa 15.6.

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat on siis päätynyt hybridiratkaisuun, jossa Keskipohjanmaa-areenalla ja Kaustinen-salissa järjestetään yhteensä 22 konserttia. Kannattaa toimia nopeasti, sillä konsertteihin myydään erilliset liput ja yleisömäärä on rajattu. Osa konserteista striimataan VirtuaaliKaustiseen.

Festivaaliviikon ohjelma ja lipunmyynti löytyvät osoitteesta Kaustinen.net, kuten myös kaikki ajankohtaiset ohjeet ja uutiset. Virtuaali.kaustinen.net. aukeaa maanantaina 12. heinäkuuta kello 10.