22.02.2022

Kaustinen Folk Music Festivalin showcase-yhtyeet pääsevät kansainväliseen tarkasteluun

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat on valinnut vuoden 2022 showcase-yhtyeet. Ne ovat Lapua-Uusi-Guinea, Bergå Folk Project ja Zäpämmät – kaikki uusia suomalaisia kokoonpanoja, jotka tähtäävät ulkomaisille konserttilavoille ja festivaaleille.

Lapua-Uuden-Guinean tuore esikoisalbumi on jo herättänyt kansainvälistä huomiota. Bergå Folk Project esittää lukuisten maiden perinteistä kansanmusiikkia kahdeksalla kielellä, duo Zäpämmät puolestaan suomeksi laulettua, kantaa ottavaa maailmanmusiikkia.

Vuosi 2022 on festivaalin esiin nostamille kokoonpanoille erityinen sikäli, että heinäkuussa festivaalille saapuu poikkeuksellisen vaikutusvaltainen delegaatio tutustumaan kansanmusiikin nouseviin tähtiin ja koko Kaustis-ilmiöön.

Ryhmään kuuluu tuotantotoimistojen edustajia, keikkamyyjiä ja toimittajia eri maista. He tulevat tutustumaan Kaustisen festivaaliin ja koko lähialueen elävään perinteeseen.

– Delegaatit osallistuvat showcase-yhtyeiden konsertteihin. Ne ovat tänä vuonna kaikki peräkkäin perjantaina 15. heinäkuuta samalla lavalla, ohjelmajohtaja Anne-Mari Hakamäki kertoo.

Showcase-yhtyeiden valinta alkoi Kaustisella vuonna 2013. Silloin valituksi tuli Tuuletar, joka on esiintynyt enemmän ulkomailla kuin Suomessa – viime aikoina muun muassa Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Showcase-asemaan ovat aiemmin päässeet muun muassa J-P Piirainen, 5/5 ja ruotsalainen Jaerv.

Delegaatio on osa festivaalin kansainvälistymisohjelmaa, ja Suomen kulttuurirahasto tukee vierailuohjelman järjestelyjä. Erilaisiin verkostoitumistilaisuuksiin osallistuu myös suomalaista musiikkivientiä edustava Music Finland.

Kaustisen 55. kansanmusiikkijuhlia vietetään vuonna 2022 maanantaista sunnuntaihin 11.–17. heinäkuuta.

kaustinen.net

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

08.05.2024

Kaustinen Folk Music Festival: Lasten Kaustinen uudistuu tänä kesänä, tauotonta ohjelmaa joka päivä

Kansanmusiikkijuhlien Lasten Kaustinen saa perinteiseen tapaan ohjelmateltan ja puuhateltan keskelle festivaalialuetta pääareenan kainaloon. Tänä vuonna lastenkulttuurin ääni vahvistuu, kun ohjelmasta ryhtyy vastaamaan Kokkolan, Kaustisen ja viiden muun kunnan yhteinen Lastenkulttuurikeskus Lykky. – Lastenohjelma on ollut…

29.04.2024

Kaustinen Folk Music Festival: Paritanssia joka päivä aamusta iltaan

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat on tänä kesänä jälleen paritanssijoiden paratiisi. Joka päivä voi nauttia tanssin pyörteistä useilla lavoilla tai oppia uutta matalan kynnyksen työpajoissa huippuopettajien avulla. – Tanssipajat ja workshopit ovat alkaneet kiinnostaa lavatanssien ystäviä niin paljon,…

09.04.2024

Vuoden festivaali, Kaustinen Folk Music Festival, valmistautuu ennätysmäärään yleisöä

Palkinnot, tunnustukset ja kansainvälinen huomio ennakoivat Vuoden festivaaliksi nimetylle Kaustiselle niin uusia esiintyjiä kuin uusia festivaalivieraita heinäkuun toisella viikolla. Ensi kesänä lähtee liikkeelle ennätysmäärä pelimanneja: yli 700 ryhmää soittajia ja tanssijoita kaikkialta Suomesta. Kansanmusiikin kotimaiset…