22.02.2022

Kaustinen Folk Music Festivalin showcase-yhtyeet pääsevät kansainväliseen tarkasteluun

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat on valinnut vuoden 2022 showcase-yhtyeet. Ne ovat Lapua-Uusi-Guinea, Bergå Folk Project ja Zäpämmät – kaikki uusia suomalaisia kokoonpanoja, jotka tähtäävät ulkomaisille konserttilavoille ja festivaaleille.

Lapua-Uuden-Guinean tuore esikoisalbumi on jo herättänyt kansainvälistä huomiota. Bergå Folk Project esittää lukuisten maiden perinteistä kansanmusiikkia kahdeksalla kielellä, duo Zäpämmät puolestaan suomeksi laulettua, kantaa ottavaa maailmanmusiikkia.

Vuosi 2022 on festivaalin esiin nostamille kokoonpanoille erityinen sikäli, että heinäkuussa festivaalille saapuu poikkeuksellisen vaikutusvaltainen delegaatio tutustumaan kansanmusiikin nouseviin tähtiin ja koko Kaustis-ilmiöön.

Ryhmään kuuluu tuotantotoimistojen edustajia, keikkamyyjiä ja toimittajia eri maista. He tulevat tutustumaan Kaustisen festivaaliin ja koko lähialueen elävään perinteeseen.

– Delegaatit osallistuvat showcase-yhtyeiden konsertteihin. Ne ovat tänä vuonna kaikki peräkkäin perjantaina 15. heinäkuuta samalla lavalla, ohjelmajohtaja Anne-Mari Hakamäki kertoo.

Showcase-yhtyeiden valinta alkoi Kaustisella vuonna 2013. Silloin valituksi tuli Tuuletar, joka on esiintynyt enemmän ulkomailla kuin Suomessa – viime aikoina muun muassa Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Showcase-asemaan ovat aiemmin päässeet muun muassa J-P Piirainen, 5/5 ja ruotsalainen Jaerv.

Delegaatio on osa festivaalin kansainvälistymisohjelmaa, ja Suomen kulttuurirahasto tukee vierailuohjelman järjestelyjä. Erilaisiin verkostoitumistilaisuuksiin osallistuu myös suomalaista musiikkivientiä edustava Music Finland.

Kaustisen 55. kansanmusiikkijuhlia vietetään vuonna 2022 maanantaista sunnuntaihin 11.–17. heinäkuuta.

kaustinen.net

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

24.03.2023

Kaustinen Folk Music Festival julkisti vuoden 2023 showcase-yhtyeet

Yhtyeet Hurja Halla, Polenta ja Pelkkä Poutanen saavat erityisen kutsun Kaustisen kansanmusiikkijuhlille tänä vuonna. Heidät on valittu vuoden 2023 showcase-yhtyeiksi eli kokoonpanoiksi, joita festivaali haluaa erityisesti tukea ammattilaisuran rakentamisessa. Hurja Halla tulee omalla transsimaisella musiikillaan…

Lue lisää

13.01.2023

Ääniteatteri Iki-Turso on valittu Kaustinen Folk Music Festivalin Vuoden yhtyeeksi

Kansanmusiikkijuhlat yhdistää uutta ja vanhaa niin idästä kuin lännestä Kaustinen Folk Music Festivalin uusi Vuoden yhtye on runolaulua monipuolisesti käsittelevä Ääniteatteri Iki-Turso. Valinta juhlisti ensi kesän ensimmäistä ohjelmajulkistusta Folklandia-risteilyllä Itämerellä perjantaina. Pohjoismaiden suurin kansanmusiikkifestivaali järjestetään 56. kerran 10.–16. heinäkuuta Kaustisella…

Lue lisää

15.12.2022

Pro Kaustinen on vahvistanut menneen kesän juhlan tuloksen

Kaustisen kansanmusiikkijuhlia järjestävä tuotanto-organisaatio Pro Kaustinen ry. on vuosikokouksessaan 15.12.2022 vahvistanut menneen kesän juhlan ja tuotantokauden tuloksen. Tilikauden 2022 tulos oli 21 662,50 euroa alijäämäinen liikevaihdon ollessa 1 177 700,66 euroa. Kahden poikkeuksellisen tuotantovuoden jälkeen…

Lue lisää