08.07.2024

Kaustinen Folk Music Festivalille pääsee helposti julkisilla

Festivaalibussi ajaa Kokkolan ja Kaustisen väliä aamusta yöhön

Kaustiselle pääsee ensi viikolla julkisilla kulkuvälineillä joka päivä helposti Kokkolan kautta. Festivaalibussin kyytiin voi nousta maanantaista alkaen kahden tunnin välein torilta, linja-autoasemalta ja rautatieasemalta. Omalla autolla tulijoiden on tänä vuonna hyvä varautua erikoiskuljetusten tuomiin hidastuksiin.

– Festivaalille saapuminen on haluttu tehdä mahdollisimman helpoksi. Kokkolan torilla bussiin pääsee Torikadulta, siihen on isoilta hotelleilta todella lyhyt matka. Seuraavaksi kyytiin nousevat junalla ja bussilla tulevat, sitten auto ajaa suoraan Pelimannitorille pääportin eteen, Kaustinen Folk Music Festivalin toiminnanjohtaja Valtteri Valo kertoo.

– Etelä-Pohjanmaalta on tulossa poikkeuksellisen paljon esiintyjiä ainakin kahdesta syystä: festivaalin maakuntateema on tänä vuonna Etelä-Pohjanmaa ja samalla juhlitaan eteläpohjalaisen kaksirivisen haitarin soiton pääsyä Elävän perinnön kansalliseen luetteloon. Pelkästään Seinäjoelta on tulossa satoja pelimanneja.

Festivaalibussi suuntaa festivaaliviikon parittomilla tunneilla kello 9.10 alkaen Kokkolasta Kaustiselle. Parillisilla tunneilla auto lähtee samasta paikasta Kokkolaan: viimeinen lähtö viikolla on kello 02.00 ja lisäksi viikonloppuna molempina iltoina paluu kaupunkiin on vielä kello 03.15.

Kaustiselle syntyy myös oma paikallisliikenteen verkosto viikon ajaksi. Linja-autot kulkevat jatkuvasti kylien ja useiden majoituskohteiden kautta festivaalialueelle aamuyöhön asti.

Kokkolan reitillä yksi matka maksaa 8 euroa Kaustinen–Veteli-reitti 4,5 euroa per matka.

Ravintoloiden ja ruokakujan tarjontaa

Ruokakujalla voi koko viikon syödä kasvista, kalaa, kreikkalaista tai meksikolaista ruokaa. Sieltä saa uuniperunoita, hampurilaisia, churroja tai vaikka brasilialaisia leivoksia. Herkkusuille on tarjolla myös jäätelöä, sorbettia, vohveleita ja munkkeja. Ruokakuja löytyy keskeltä festivaalialuetta, läheltä KPO-areenaa.

Festivaalialueen anniskeluravintolat Mondo, Troka, Kestikievari ja Pelimannitalon kahvio palvelevat koko viikon myöhään yöhön. Tiistaista anniskelua on alkaen myös Kallioklubilla ja Kalliokrouvilla iltaisin. Kalliolle noustaan Kansantaiteenkeskuksen edestä.

Avajaispäivänä yleisöllä on vapaa pääsy festivaalialueelle. Avajaiskulkue lähtee Kaustisen Osuusmeijeriltä kello 17. Maksuttoman avajaispäivän mahdollistaa tänä vuonna Jokilaaksojen Osuuspankki.

Kaustinen Folk Music Festival järjestetään 8.–14.7.2024.
Kaustinen Folk Music Festival 2024 – Kaustinen Folk Music Festival

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

15.07.2024

Kansainvälinen Kaustinen Folk Music Festival jälleen komeisiin lukemiin

Heinäkuinen viikko kansanmusiikin pyörteissä oli menestys ja enemmänkin. Vuoden festivaaliksikin valitun Kaustinen Folk Music Festivalin kokonaiskäyntimäärä oli kaikkiaan sen toiseksi paras, vain 50-vuotisjuhlavuoden tapahtuma vie voiton. Kokonaiskäyntimäärä oli 51 512. Tapahtumaan myytiin kaikkiaan 18 473 lippua…

10.07.2024

Kaustinen Folk Music Festival: Kanteletaiteilija Jenni Venäläinen on voittanut Konsta Jylhä -kilpailun

Kanteletaiteilija Jenni Venäläinen on voittanut hetki sitten Konsta Jylhä -kilpailun Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla. Valtakunnallisen kilpailun teemana oli improvisaatio, ja se oli suunnattu akustisella soittimella esiintyville sooloesiintyjille. Kuudella finalistilla tiistaina oli vartti aikaa vakuuttaa tuomaristo vapaalla improvisaatiolla…

09.07.2024

Kaustinen Folk Music Festival: Suomi on saanut neljä uutta mestaripelimannia

Suomi on saanut neljä uutta mestaripelimannia Kaustisen kansanmusiikkifestivaalin avajaisjuhlassa maanantai-iltana. Unto Kukka, mandoliini (Ii), Liisa Matveinen, kansanlaulu (Ilomantsi), Jari Paavola, haitari (Kokemäki) ja Jarmo Varila, viulu (Kaustinen) ovat saaneet mestaripelimannin arvonimen. Mestarinimityksillä on suuri arvo…