17.07.2023

Kaustinen Folk Music Festivalilla yleisöä toiseksi eniten koskaan

Ennätysmäärä pelimanneja ja kaunis aurinkoinen takasivat sen, että Kaustisen kansanmusiikkijuhlien kaikki odotukset täyttyivät ja enemmänkin! Kokonaiskäyntimäärä on viikon ajalta yhteensä 48 312, mikä on tuhansia enemmän kuin aiemmin milloinkaan, kun jätetään 50-vuotisjuhlavuosi kuusi vuotta sitten omaan sarjaansa.

Pelimanneja festivaalilla oli ennätysmäärä, yli 5000 soittajaa, laulajaa ja tanssijaa. Viikon aikana myytiin 19215 lippua ennakkoon, verkossa tai lippuluukulla.
Pro Kaustinen ry:n puheenjohtaja Ira Korkala kokosi sunnuntaina yhteen järjestäjien ajatukset:

– Festivaaliorganisaatio haluaa kiittää kaikkia, joiden soiton, tanssin, laulun, työpanoksen, kannustuksen, naurun ja lämpimän läsnäolon ansiosta tästä viikosta tuli kesän onnellisimmat päivät.

Toiminnanjohtaja Valtteri Valo kertoo, että tunnelma oli käsinkosketeltavan lämmin.

– Sekä esiintyjät että yleisö näyttivät nauttivan tapahtumaan osallistumisesta. Saadun palautteen perusteella on hyvä lähteä kehittämään tapahtumaa tuleville vuosille. Uudistuksista saatu palaute on ollut positiivista, ja tapahtumaa kehitetään palautetta herkästi kuunnellen.

Kaustiselle kylään 2024

Juhlat jatkuvat 8.–14. heinäkuuta vuonna 2024. Ensi vuoden teeman nimi on Kylässä. Aihe korostaa ja tuo esiin sitä, kuinka kylissä, kaupunginosissa tai muissa mikroympäristöissä toimitaan ruohonjuuritasolla elävän kulttuuriperinnön hyväksi.

– Kaustinen on se paikka, jonne ihmisiä kutsutaan kylään joka vuosi jakamaan omia perinteitään – olkoon se musiikkia, saunomista tai käsitöitä. Kaustinen on vuosi vuodelta isompi maailmankylä, ja se näkyy varmasti ohjelmassa kansainvälisyytenä myös ensi vuonna, ohjelmajohtaja Anne-Mari Hakamäki sanoo.

Vuoden 2024 maakuntateema tulee keskipohjalaiselta Kaustiselta katsottuna läheltä, sillä vuorossa on Etelä-Pohjanmaa.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

11.07.2023

Kaustinen Folk Music Festival: Neljä uutta mestaripelimannia  

Suomeen on tänään nimitetty neljä uutta mestaripelimannia. Anita Kaustinen, harmooni (Halsua), Patrik Weckman, viulu (Espoo), Juhani Lautamaja, kansanlaulu (Seinäjoki) sekä Aimo Hentinen, kansantanssi (Hollola) saivat arvonimen Kaustisen kansanmusiikkijuhlien avajaisjuhlassa.   Näitä perinnekentän merkittäviä edustajia on kuullaan…