17.07.2023

Kaustinen Folk Music Festivalilla yleisöä toiseksi eniten koskaan

Ennätysmäärä pelimanneja ja kaunis aurinkoinen takasivat sen, että Kaustisen kansanmusiikkijuhlien kaikki odotukset täyttyivät ja enemmänkin! Kokonaiskäyntimäärä on viikon ajalta yhteensä 48 312, mikä on tuhansia enemmän kuin aiemmin milloinkaan, kun jätetään 50-vuotisjuhlavuosi kuusi vuotta sitten omaan sarjaansa.

Pelimanneja festivaalilla oli ennätysmäärä, yli 5000 soittajaa, laulajaa ja tanssijaa. Viikon aikana myytiin 19215 lippua ennakkoon, verkossa tai lippuluukulla.
Pro Kaustinen ry:n puheenjohtaja Ira Korkala kokosi sunnuntaina yhteen järjestäjien ajatukset:

– Festivaaliorganisaatio haluaa kiittää kaikkia, joiden soiton, tanssin, laulun, työpanoksen, kannustuksen, naurun ja lämpimän läsnäolon ansiosta tästä viikosta tuli kesän onnellisimmat päivät.

Toiminnanjohtaja Valtteri Valo kertoo, että tunnelma oli käsinkosketeltavan lämmin.

– Sekä esiintyjät että yleisö näyttivät nauttivan tapahtumaan osallistumisesta. Saadun palautteen perusteella on hyvä lähteä kehittämään tapahtumaa tuleville vuosille. Uudistuksista saatu palaute on ollut positiivista, ja tapahtumaa kehitetään palautetta herkästi kuunnellen.

Kaustiselle kylään 2024

Juhlat jatkuvat 8.–14. heinäkuuta vuonna 2024. Ensi vuoden teeman nimi on Kylässä. Aihe korostaa ja tuo esiin sitä, kuinka kylissä, kaupunginosissa tai muissa mikroympäristöissä toimitaan ruohonjuuritasolla elävän kulttuuriperinnön hyväksi.

– Kaustinen on se paikka, jonne ihmisiä kutsutaan kylään joka vuosi jakamaan omia perinteitään – olkoon se musiikkia, saunomista tai käsitöitä. Kaustinen on vuosi vuodelta isompi maailmankylä, ja se näkyy varmasti ohjelmassa kansainvälisyytenä myös ensi vuonna, ohjelmajohtaja Anne-Mari Hakamäki sanoo.

Vuoden 2024 maakuntateema tulee keskipohjalaiselta Kaustiselta katsottuna läheltä, sillä vuorossa on Etelä-Pohjanmaa.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

15.01.2024

Vuoden festivaali 2024 Kaustinen Folk Music Festival aikoo hurmata Antti Paalasen johtamalla hanuriparaatilla

Vuoden festivaali 2024! Vuoden kulttuurikehto! Sellainen on Kaustinen Folk Music Festival. Tunnustusten innostamana kansanmusiikkijuhlien järjestäjä Pro Kaustinen valmistautuu ottamaan vastaan runsaasti esiintyjiä ja kansainvälisiä vieraita 8.–14. heinäkuuta. Jo muusikko Antti Paalasen suuri hanuriparaati yhdistää suuren…

20.11.2023

Kaustinen Folk Music Festival on Vuoden festivaali 2024

Finland Festivalsin hallitus on nimennyt Kaustinen Folk Music Festivalin Vuoden festivaaliksi 2024. Hallitus toteaa perusteluissaan: Kaustinen Folk Music Festivalilla pääosassa on yhteisöllisyys: ammattilaiset ja harrastajat ovat yhtä suurta tasa-arvoista perhettä, jossa kaikki voivat olla aktiivisia…