22.05.2024

Kaustinen Folk Music Festival: KPO-Areena valmiina kesään!

Varma jokavuotinen merkki Kaustisen kansanmusiikkijuhlien lähestymisestä on festivaalipuiston telttojen pystyttäminen. Tänä vuonna festivaalin pääesiintymislava ja ehkä koko Kaustisen tunnetuin maamerkki on nimetty uudelleen. Aiemmin myös nimellä ”Villen pipo” tunnettu festivaaliareena kulkee tästedes nimellä KPO-Areena.

”Kun areenan nimenmuutos tuli ajankohtaiseksi, vaihtoehto yhteistyökumppaniksi löytyi hyvinkin luontevasti. Osuuskauppa KPO on meidän pitkäaikainen yhteistyökumppanimme ja aika yhteistyön laajentamiselle tuntui sopivalta,” sanoo Pro Kaustinen ry:n toiminnanjohtaja Valtteri Valo.

Uuden nimen myötä entistä vahvempi yhteistyö

Nimenmuutos ei ole pelkästään symbolinen; se heijastaa syvempää ja laajempaa yhteistyötä Pro Kaustinen ry:n ja Osuuskauppa KPO:n välillä. Uusi yhteistyö mahdollistaa festivaalin kehittämisen luotettavan kumppanin kanssa, mutta tarjoaa myös laajan ja vahvan näkyvyyden yhteistyökumppanille.

”Olemme iloisia ja ylpeitä saadessamme laajentaa yhteistyötämme Kaustisen kansanmusiikkijuhlien kanssa. Kaustinen tunnetaan maailmanlaajuisesti kansanmusiikkijuhlistaan ja KPO-Areena on keskeinen osa festivaalin identiteettiä tarjoten vierailijoille unohtumattomia elämyksiä. Lisäksi kansanmusiikkijuhlat edistävät KPO:n toiminta-alueen elinvoimaisuutta, joka on meille erittäin tärkeää,” kertoo Osuuskauppa KPO:n toimitusjohtaja Kim Biskop.

KPO-Areena festivaalin keskipisteenä

KPO-Areena toimii Kaustisen kansanmusiikkijuhlien pääesiintymispaikkana, jossa voi viikon aikana seurata soittoa, laulua ja tanssia. Vierailijat pääsevät myös halutessaan osallistumaan esimerkiksi legendaariseen Yökatrilliin. Vuoden festivaaliksi 2024 nimetty Kaustinen Folk Music Festival toivottaa yhteistyökumppaneineen, sekä lähes 700 esiintyjäryhmän voimin kaikki viettämään kesän onnellisimpia päiviä!

Kaustinen Folk Music Festival 8.-14.7.2024

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

08.05.2024

Kaustinen Folk Music Festival: Lasten Kaustinen uudistuu tänä kesänä, tauotonta ohjelmaa joka päivä

Kansanmusiikkijuhlien Lasten Kaustinen saa perinteiseen tapaan ohjelmateltan ja puuhateltan keskelle festivaalialuetta pääareenan kainaloon. Tänä vuonna lastenkulttuurin ääni vahvistuu, kun ohjelmasta ryhtyy vastaamaan Kokkolan, Kaustisen ja viiden muun kunnan yhteinen Lastenkulttuurikeskus Lykky. – Lastenohjelma on ollut…

29.04.2024

Kaustinen Folk Music Festival: Paritanssia joka päivä aamusta iltaan

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat on tänä kesänä jälleen paritanssijoiden paratiisi. Joka päivä voi nauttia tanssin pyörteistä useilla lavoilla tai oppia uutta matalan kynnyksen työpajoissa huippuopettajien avulla. – Tanssipajat ja workshopit ovat alkaneet kiinnostaa lavatanssien ystäviä niin paljon,…

09.04.2024

Vuoden festivaali, Kaustinen Folk Music Festival, valmistautuu ennätysmäärään yleisöä

Palkinnot, tunnustukset ja kansainvälinen huomio ennakoivat Vuoden festivaaliksi nimetylle Kaustiselle niin uusia esiintyjiä kuin uusia festivaalivieraita heinäkuun toisella viikolla. Ensi kesänä lähtee liikkeelle ennätysmäärä pelimanneja: yli 700 ryhmää soittajia ja tanssijoita kaikkialta Suomesta. Kansanmusiikin kotimaiset…