30.06.2020

Kaustinen Folk Music Festival kokoaa yhteisönsä viikoksi yhteen verkossa

VirtuaaliKaustinen tarjoilee uusia pelimannivideoita, iltakonsertteja ja suoria lähetyksiä joka päivä kello 10 alkaen viikon ajan heinäkuun puolivälissä. Kaikille maksuton tapahtuma järjestetään verkossa osoitteessa www.kaustinen2020.net täsmälleen samaan aikaan kuin se olisi ollut Kaustisella, maanantaista sunnuntaihin 13.–19.7.2020.

Kello 10 avataan päivän ohjelma, jokaisena aamuna. Silloin lapsiperheet voivat tavata ruudun äärellä Lasten Kaustiselta tutut Tradilinnut. Kotona pääsee laulamaan yhdessä, melkein kuin olisi lastenteltassa festivaalialueella.

Kello 10 nähdään myös ohjelmajohtaja Anne-Mari Hakamäen aamutervehdys ja videosuositukset päivän ohjelmasta. Kello 12 alkaen Kansanmusiikki-instituutin nettiradiossa voi tutustua arkistojen aarteisiin ja kansanmusiikin levyklassikoihin. Kello 14 VirtuaaliKaustinen julkaisee päivän vieraan videohaastattelun.

Kello 19 alkaen on iltakonserttien vuoro: alkuviikosta nähdään varta vasten VirtuaaliKaustiselle kuvattuja konsertteja ja loppuviikosta on kolme suoraa lähetystä Kansantaiteenkeskuksen Kaustinen-salista. Esiintyjinä ovat muun muassa Kaustisen Purppuripelimannit, shamaaniviulisti Tuomas Rounakari, Vetelin viulumestarit, Tallari ja Bill Hota.

Viikko huipentuu lauantai-iltana kello 19 yleisön toivekonserttiin, kun erityisesti festivaalin  Yökatrilleista tunnettu JPP soittaa yleisön toivekappaleisiin perustuvan konsertin.

Sunnuntaisin festivaaleilla soitetaan aina lähtölaulut kotimatkalle kirkonmenojen jälkeen. Nyt suureen yhteissoittoon voi kokoontua suorassa lähetyksessä 19.7. kello 14. Soittoa johtaa mestaripelimanni Mauno Järvelä.

VirtuaaliKaustinen www.kaustinen2020.net on auki 31.7.2020 asti. Sen jälkeen kaikki videot ovat katsottavissa Kaustisen videokanavalla YouTubessa.

Pelimannivideoita voi lähettää vielä tämän viikon ajan 5.7.2020 saakka. Ohjeet löytyvät  osoitteesta Kaustinen.net/uutiset.