15.07.2022

Kaustinen Folk Music Festival: Kannattaa varata aikaa festivaalialueelle saapumiseen 

Festivaalin viikonloppu näkyy liikenteessä erityisesti Kokkolan suunnasta tultaessa. Kannattaa varata aikaa pysäköintiin sekä hyvän istumapaikan löytämiseen oman suosikkiartistin konsertissa.

– Väkeä on todella mukavasti liikkeellä. Porteilla on ajoittain pientä ruuhkaa, kannattaa ostaa lippu verkosta etukäteen. Kaikista eniten varmasti odotetaan Mari Boinen konserttia tänään Areenalla, hän on täällä tänään vihdoinkin. Toivottu ja odotettu on myös alkuillan vieraamme Pepe Wilberg kello 17.30, ohjelmajohtaja Anne-Mari Hakamäki iloitsee.

Norjalainen Mari Boine on yksi maailmanmusiikin tunnetuimmista artisteista, ja hän esiintyy nyt ensimmäistä kertaa Kaustisella. Konsertti alkaa kello 19.45 Keskipohjanmaa-areenalla. Boinen jälkeen iltaa vauhdittaa helsinkiläis-beniniläinen bilebändi Helsinki-Cotonou Ensemble. Yötanssien sarjassa on vuorossa Iltavilli, hulvaton naamiorituaali tanssinopettaja Hanna Poikelan johdolla kello 00.00 alkaen.

Kolmen showcase-yhtyeen tulikoe on tänään Mondossa. Zäpämmät, Lapua-Uusi-Guinea, ja Bergå Folk Project esiintyvät parin tunnin välein paitsi yleisölle myös heitä seuraamaan tulleelle kansainväliselle delegaatiolle.

 Luovia ratkaisuja majoitukseen

Kaustisen kansanmusiikkijuhlien 55. festivaaliviikko on sujunut rauhallisesti: festivaalialue on täynnä iloisia ihmisiä pitkälle yöhön joka ilta. Pieniin ruuhkiin on syytä varautua myös lauantaina, kun Suomen tunnetuin kansanmusiikkiyhtye Värttinä juhlii 30 vuotta sitten tapahtunutta läpimurtoaan.

Juhlaviikon päätöstanssit alkavat vuorokauden vaihtuessa sunnuntain puolelle. Yleisöä tanssittaa Areenalla Suomen suurin pelimanniorkesteri Orivesi All Stars.

Kaikki majoituspaikat ovat Kaustisella täynnä, mutta aina löytyy paikka pienelle teltalle ja yllättävän moni kertoo nukkuvansa hyvät yöunet patjalla farmariauton perässä.

kaustinen.net

facebook.com/kaustinenfmf
instagram.com/kaustinenfmf
youtube.com/kaustinenfmf
twitter.com/kaustinenfmf

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

15.01.2024

Vuoden festivaali 2024 Kaustinen Folk Music Festival aikoo hurmata Antti Paalasen johtamalla hanuriparaatilla

Vuoden festivaali 2024! Vuoden kulttuurikehto! Sellainen on Kaustinen Folk Music Festival. Tunnustusten innostamana kansanmusiikkijuhlien järjestäjä Pro Kaustinen valmistautuu ottamaan vastaan runsaasti esiintyjiä ja kansainvälisiä vieraita 8.–14. heinäkuuta. Jo muusikko Antti Paalasen suuri hanuriparaati yhdistää suuren…

20.11.2023

Kaustinen Folk Music Festival on Vuoden festivaali 2024

Finland Festivalsin hallitus on nimennyt Kaustinen Folk Music Festivalin Vuoden festivaaliksi 2024. Hallitus toteaa perusteluissaan: Kaustinen Folk Music Festivalilla pääosassa on yhteisöllisyys: ammattilaiset ja harrastajat ovat yhtä suurta tasa-arvoista perhettä, jossa kaikki voivat olla aktiivisia…