15.07.2022

Kaustinen Folk Music Festival: Kannattaa varata aikaa festivaalialueelle saapumiseen 

Festivaalin viikonloppu näkyy liikenteessä erityisesti Kokkolan suunnasta tultaessa. Kannattaa varata aikaa pysäköintiin sekä hyvän istumapaikan löytämiseen oman suosikkiartistin konsertissa.

– Väkeä on todella mukavasti liikkeellä. Porteilla on ajoittain pientä ruuhkaa, kannattaa ostaa lippu verkosta etukäteen. Kaikista eniten varmasti odotetaan Mari Boinen konserttia tänään Areenalla, hän on täällä tänään vihdoinkin. Toivottu ja odotettu on myös alkuillan vieraamme Pepe Wilberg kello 17.30, ohjelmajohtaja Anne-Mari Hakamäki iloitsee.

Norjalainen Mari Boine on yksi maailmanmusiikin tunnetuimmista artisteista, ja hän esiintyy nyt ensimmäistä kertaa Kaustisella. Konsertti alkaa kello 19.45 Keskipohjanmaa-areenalla. Boinen jälkeen iltaa vauhdittaa helsinkiläis-beniniläinen bilebändi Helsinki-Cotonou Ensemble. Yötanssien sarjassa on vuorossa Iltavilli, hulvaton naamiorituaali tanssinopettaja Hanna Poikelan johdolla kello 00.00 alkaen.

Kolmen showcase-yhtyeen tulikoe on tänään Mondossa. Zäpämmät, Lapua-Uusi-Guinea, ja Bergå Folk Project esiintyvät parin tunnin välein paitsi yleisölle myös heitä seuraamaan tulleelle kansainväliselle delegaatiolle.

 Luovia ratkaisuja majoitukseen

Kaustisen kansanmusiikkijuhlien 55. festivaaliviikko on sujunut rauhallisesti: festivaalialue on täynnä iloisia ihmisiä pitkälle yöhön joka ilta. Pieniin ruuhkiin on syytä varautua myös lauantaina, kun Suomen tunnetuin kansanmusiikkiyhtye Värttinä juhlii 30 vuotta sitten tapahtunutta läpimurtoaan.

Juhlaviikon päätöstanssit alkavat vuorokauden vaihtuessa sunnuntain puolelle. Yleisöä tanssittaa Areenalla Suomen suurin pelimanniorkesteri Orivesi All Stars.

Kaikki majoituspaikat ovat Kaustisella täynnä, mutta aina löytyy paikka pienelle teltalle ja yllättävän moni kertoo nukkuvansa hyvät yöunet patjalla farmariauton perässä.

kaustinen.net

facebook.com/kaustinenfmf
instagram.com/kaustinenfmf
youtube.com/kaustinenfmf
twitter.com/kaustinenfmf

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

24.03.2023

Kaustinen Folk Music Festival julkisti vuoden 2023 showcase-yhtyeet

Yhtyeet Hurja Halla, Polenta ja Pelkkä Poutanen saavat erityisen kutsun Kaustisen kansanmusiikkijuhlille tänä vuonna. Heidät on valittu vuoden 2023 showcase-yhtyeiksi eli kokoonpanoiksi, joita festivaali haluaa erityisesti tukea ammattilaisuran rakentamisessa. Hurja Halla tulee omalla transsimaisella musiikillaan…

Lue lisää

13.01.2023

Ääniteatteri Iki-Turso on valittu Kaustinen Folk Music Festivalin Vuoden yhtyeeksi

Kansanmusiikkijuhlat yhdistää uutta ja vanhaa niin idästä kuin lännestä Kaustinen Folk Music Festivalin uusi Vuoden yhtye on runolaulua monipuolisesti käsittelevä Ääniteatteri Iki-Turso. Valinta juhlisti ensi kesän ensimmäistä ohjelmajulkistusta Folklandia-risteilyllä Itämerellä perjantaina. Pohjoismaiden suurin kansanmusiikkifestivaali järjestetään 56. kerran 10.–16. heinäkuuta Kaustisella…

Lue lisää

15.12.2022

Pro Kaustinen on vahvistanut menneen kesän juhlan tuloksen

Kaustisen kansanmusiikkijuhlia järjestävä tuotanto-organisaatio Pro Kaustinen ry. on vuosikokouksessaan 15.12.2022 vahvistanut menneen kesän juhlan ja tuotantokauden tuloksen. Tilikauden 2022 tulos oli 21 662,50 euroa alijäämäinen liikevaihdon ollessa 1 177 700,66 euroa. Kahden poikkeuksellisen tuotantovuoden jälkeen…

Lue lisää