15.07.2022

Kaustinen Folk Music Festival: Kannattaa varata aikaa festivaalialueelle saapumiseen 

Festivaalin viikonloppu näkyy liikenteessä erityisesti Kokkolan suunnasta tultaessa. Kannattaa varata aikaa pysäköintiin sekä hyvän istumapaikan löytämiseen oman suosikkiartistin konsertissa.

– Väkeä on todella mukavasti liikkeellä. Porteilla on ajoittain pientä ruuhkaa, kannattaa ostaa lippu verkosta etukäteen. Kaikista eniten varmasti odotetaan Mari Boinen konserttia tänään Areenalla, hän on täällä tänään vihdoinkin. Toivottu ja odotettu on myös alkuillan vieraamme Pepe Wilberg kello 17.30, ohjelmajohtaja Anne-Mari Hakamäki iloitsee.

Norjalainen Mari Boine on yksi maailmanmusiikin tunnetuimmista artisteista, ja hän esiintyy nyt ensimmäistä kertaa Kaustisella. Konsertti alkaa kello 19.45 Keskipohjanmaa-areenalla. Boinen jälkeen iltaa vauhdittaa helsinkiläis-beniniläinen bilebändi Helsinki-Cotonou Ensemble. Yötanssien sarjassa on vuorossa Iltavilli, hulvaton naamiorituaali tanssinopettaja Hanna Poikelan johdolla kello 00.00 alkaen.

Kolmen showcase-yhtyeen tulikoe on tänään Mondossa. Zäpämmät, Lapua-Uusi-Guinea, ja Bergå Folk Project esiintyvät parin tunnin välein paitsi yleisölle myös heitä seuraamaan tulleelle kansainväliselle delegaatiolle.

 Luovia ratkaisuja majoitukseen

Kaustisen kansanmusiikkijuhlien 55. festivaaliviikko on sujunut rauhallisesti: festivaalialue on täynnä iloisia ihmisiä pitkälle yöhön joka ilta. Pieniin ruuhkiin on syytä varautua myös lauantaina, kun Suomen tunnetuin kansanmusiikkiyhtye Värttinä juhlii 30 vuotta sitten tapahtunutta läpimurtoaan.

Juhlaviikon päätöstanssit alkavat vuorokauden vaihtuessa sunnuntain puolelle. Yleisöä tanssittaa Areenalla Suomen suurin pelimanniorkesteri Orivesi All Stars.

Kaikki majoituspaikat ovat Kaustisella täynnä, mutta aina löytyy paikka pienelle teltalle ja yllättävän moni kertoo nukkuvansa hyvät yöunet patjalla farmariauton perässä.

kaustinen.net

facebook.com/kaustinenfmf
instagram.com/kaustinenfmf
youtube.com/kaustinenfmf
twitter.com/kaustinenfmf

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

17.07.2023

Kaustinen Folk Music Festivalilla yleisöä toiseksi eniten koskaan

Ennätysmäärä pelimanneja ja kaunis aurinkoinen takasivat sen, että Kaustisen kansanmusiikkijuhlien kaikki odotukset täyttyivät ja enemmänkin! Kokonaiskäyntimäärä on viikon ajalta yhteensä 48 312, mikä on tuhansia enemmän kuin aiemmin milloinkaan, kun jätetään 50-vuotisjuhlavuosi kuusi vuotta sitten…

12.07.2023

Kaustinen Folk Music Festival: ENKEL voitti Konsta Jylhä -kilpailun Kaustisella

ENKEL on voittanut Konsta Jylhä -kilpailun Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla. Yhtyeen jäsenet  Leija Lautamaja, Miia Palomäki, Maija Pokela ja Iida Savolainen tulevat Alavudelta, Alahärmästä ja Helsingistä. Toiseksi tuli Olkkari-trio (Helsinki) ja kolmanneksi NOOLI (Helsinki-Espoo-Kaustinen). Kilpailun tuomaristo päätti jakaa…

11.07.2023

Kaustinen Folk Music Festival: Neljä uutta mestaripelimannia  

Suomeen on tänään nimitetty neljä uutta mestaripelimannia. Anita Kaustinen, harmooni (Halsua), Patrik Weckman, viulu (Espoo), Juhani Lautamaja, kansanlaulu (Seinäjoki) sekä Aimo Hentinen, kansantanssi (Hollola) saivat arvonimen Kaustisen kansanmusiikkijuhlien avajaisjuhlassa.   Näitä perinnekentän merkittäviä edustajia on kuullaan…