02.07.2018

Kaupunkifestivaali Jyväskylän Kesä alkaa tällä viikolla

Monitaiteinen kaupunkifestivaali Jyväskylän Kesä käynnistyy keskiviikkona 4.7. ja kestää tiistaihin 10.7. saakka. Festivaaliviikon aikana nähdään ja koetaan yli kuusikymmentä esitystä. Myös pääsymaksutonta ohjelmaa on jokaiselle festivaalipäivälle.

Jyväskylän Kesä on tänä vuonna uudistunut monin tavoin. Festivaalin ohjelmistossa on muun muassa kaikkien aikojen ensimmäiset Puistojuhlat, vaikuttavia fyysisen teatterin esityksiä, mielenkiintoisia paikallisia kantaesityksiä, tyylikkäitä ja koskettavia konsertteja, klubiohjelmaa, koko perheen ohjelmaa sekä elokuvasarjan paluu. Festivaalilla esiintyviin nimiin lukeutuvat esimerkiksi Ismo Alanko, Terhi Kokkonen, Olavi Uusivirta, Jukka Nousiainen, Thomas Monckton, Susanna Haavisto, Jori Hulkkonen sekä M.A. Numminen.

Festivaali käynnistetään keskiviikkona 4.7. huippusopraano Camilla Nylundin ja Jyväskylä Sinfonian konsertilla Taulumäen kirkossa ja päätetään säveltäjä Toni Edelmannin muistokonserttiin tiistaina 10.7. Jyväskylän yliopiston juhlasalissa. Konsertin solisteina toimivat Samuli Edelmann ja Eija Ahvo, ja sen johtaa Lasse Hirvi.

Festivaalin teemana vuonna 2018 on uni ja uneksiminen. Teema näkyy ohjelmistossa monin tavoin: esimerkiksi teatteriesitysten tematiikassa, unien tulkintaan keskittyvissä kursseissa sekä unen ja hyvinvoinnin yhteyksiin pureutuvassa puheohjelmassa. Lisäksi jokaisena festivaalipäivänä on yläkaupungilla avoinna maksuton päiväunila, jonne kuka hyvänsä voi pysähtyä levähtämään.

– Festivaaliviikon läpi on punottu aiempaa vahvempi punainen lanka. Toivomme sen houkuttelevan yhä useampia jäämään pidemmäksi aikaa ja osallistumaan ahkerasti ohjelmistoomme, kommentoi toiminnanjohtaja Kyösti Ylikulju.

Festivaalin lippumyymälä toimii 2.–9.7. Galleria Hopassa Jyväskylän keskustassa, osoitteessa Kauppakatu 8. Myymälä on auki joka päivä kello 12–19. Lippumyymälässä on myös vuoden taiteilija Tiitus Petäjäniemen näyttely. Petäjäniemi ja graafinen suunnittelija Tero Ahonen ovat festivaalin vuoden 2018 visuaalisen ilmeen takana.

www.jyvaskylankesa.fi
www.facebook.com/JyvaskylanKesa
www.instagram.com/JyvaskylanKesa
www.twitter.com/JyvaskylanKesa