15.07.2021

Kauneimmat elokuva- ja musikaalisävelmät Taidekeskus Salmelan Puistonäyttämöllä

KAUNEIMMAT ELOKUVA- JA MUSIKAALISÄVELMÄT lauantaina 24.7. klo 15:00 ja 19:00 sekä sunnuntaina 25.7. klo 13:00

Elokuvamusiikkikonsertissa laulavat näyttelijä-laulaja Maria Ylipää ja oopperalaulaja, baritoni Waltteri Torikka. Maria ja Waltteri ovat konsertoineet aikaisemminkin yhdessä. Konsertteja on viikonlopun aikana suuren suosion johdosta kolme, lauantaina kahdesti ja kerran sunnuntaina. Musiikista vastaa Arto Pajun johtama Salmela Festival Orchestra, Arto Paju on myös sovittanut uudestaan kaikki konsertissa kuultavat kappaleet. Viime vuoden tapahtumat siirtyivät tälle kesälle, joten näitä konsertteja on todellakin odotettu!

Maria Ylipää on näyttelijäntyön lisäksi lahjakas laulaja, joten mikä olisikaan parempi tapa esiintyä kuin elokuva- ja musikaalisävelmien konsertti Salmelassa. Maria on valmistunut Teatterikorkeakoulusta vuonna 2005 ja levyttänyt albumeja mm. soololevyn ”Onerva” vuonna 2013. Häntä on nähty myös televisiossa mm. sarjoissa Ivalo ja Aallonmurtaja, josta hänet palkittiin Kultaisella Venlalla v. 2017.

Waltteri Torikka on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta. Hän on tehnyt lukuisia oopperarooleja ja levyttänyt useita albumeja ja päässyt niillä Suomen viralliselle albumilistalle. Waltteri on koko kansan rakastama laulaja sekä taitava viihdyttäjä ja esiintyjä. Waltteria on kuultu Salmelan lavalla jo useana kesänä.

Tilaisuus taltioidaan ja esitetään suorana nauhoituksena AlfaTV:ssä la 31.7. ja la 23.10. klo 21:00

 

J. KARJALAINEN SALMELAN PUISTONÄYTTÄMÖLLÄ torstaina 22.7. klo 19:00. Konsertti on loppuunmyyty.

J. Karjalainen aloitti levytysuransa 1981 ja on yksi Suomen kaikkien aikojen suosituimpia laulajia ja lauluntekijöitä. Hän on musiikintekijänä edelläkävijä ja uransa alussa liikkui bluesin, folkin ja kantrin alueella ja siirtyi myöhemmin enemmän popin ja rockin suuntaan. Laulut vetoavat laajan joukkoon kuuntelijoita ja myös useammassa sukupolvessa. J. Karjalainen on säveltänyt lukuisia suomalaisten rakastamia hittejä kuten ”Mennyt mies”, ”Sankarit”, ”Doris”, ”Sekaisin”, ”Telepatiaa” ja ”Hän”. J.Karjalainen esiintyi vuonna 2017 ensimmäistä kertaa Salmelassa, jolloin tunnelma oli huikea ja sai yleisön nousemaan paikoiltaan, Puistonäyttämön edusta muuttui lopulta tanssilattiaksi. Tämän kesän konsertti tuskin jää edellisensä varjoon. J.Karjalainen on edelleen aktiivinen musiikintekijä ja esiintyjä.

Konsertti kestää noin kaksi tuntia eikä sisällä väliaikaa. Ravintola Kesäheinä on auki pidennetysti.

 

Taidekeskus Salmela auki 15.8. asti klo 11-18 ja Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo 15.8. asti klo 11-17.

Lisätietoa www.taidekeskussalmela.fi