06.06.2017

Kauneimmat alkusoitot avaavat Taidekeskus Salmelan kesän 10.6.

Taidekeskus Salmelan kulttuurikesän avajaisissa 10.6. kuullaan kauneimpia alkusoittoja, kun Sinfonia Lahti saapuu vierailulle Mäntyharjun kirkkoon. Orkesteria johtaa kapellimestari Dima Slobodeniouk. Avajaisjuhlaa vietetään konsertin jälkeen Salmelan puistonäyttämöllä, jossa kesän avauksen suorittaa hallituksen puheenjohtaja Ari Tolppanen Kämp Collection Hotelsista. Tilaisuudessa nähdään ja kuullaan myös erikoisohjelmanumero. Lisäksi kaikki kesän taiteilijat kukitetaan.

 

Esillä Viipurissa syntynyttä taidetta

Salmelan kesän ohjelmisto on osa virallista Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmakokonaisuutta. Näyttelyssä nähdään tuulahdus Viipurin tunnelmaa kun monet kesän taiteilijoista ovat hakeneet inspiraatiota teoksiin Salmelan Wiipurin taiteilija-ateljeessa.

Taidekeskus Salmelan kesän 2017 kuvataiteilijat ovat taidemaalarit Marjatta Tapiola, Topi Ruotsalainen, Inari Krohn, Antti Hakkarainen, Jussi Pirttioja ja Arto Kettunen, kuvanveistäjät Jussi Mäntynen, Veikko Myller, Taru Mäntynen, Matti Peltokangas, Aaron Heino, Johanna Häiväoja ja Tiina Torkkeli, kuvataiteilijat Tero Laaksonen, Tuula Lehtinen, Jenni Yppärilä, Essi Peltonen, Elina Kujansuu, Satu Laurel, Johanna Lumme, Markku Laamanen, Jussi TwoSeven, Tomas Byström, Jasmina Ijäs ja Petri Ikonen.

 

Kesän uutuutena Big Band Festivaali

Salmelan kulttuurikesän ohjelma laajenee tänä kesänä joka toinen vuosi järjestettävällä Big Band Festivaalilla. Salmelan puistonäyttämöllä järjestettävä kolmipäiväinen tapahtuma tarjoaa klassista viihdettä ja rentoa tunnelmaa.  Festivaalin aloittaa torstaina 27.7. Swing & Blues Evergreen -konsertti, jonka solisteina laulavat jazz- ja blueslaulajat Bianca Morales ja Pepe Ahlqvist Arto Paju Big Bandin tahdittamana. Festivaali jatkuu perjantaina 28.7. sinivalkoisin sävelin kun Jukka Kuoppamäki ja Rakuunasoittokunta tulkitsevat rakkaimpia sinivalkoisia säveliä Suomi 100 vuotta juhlakonsertissa. Konsertin ohjelmistossa kuullaan iki-ihania klassikoita kuten Marsalkan hopeatorvet, Satulinna, Jääkärimarssi sekä Sininen ja Valkoinen.

Festivaalin päättävässä Swing & Latin – Sinatra & Soul -konsertissa lauantaina 29.7. kuullaan swingiä ja soulia laulaja Johanna Förstin ja Mikael Konttisen tulkitsemana. Big Band Festivaali näkyy ja kuuluu myös päivisin kun laulaja Bianca Morales ja pianotaiteilija Zhenia Gimer viihdyttävät Salmelan kulttuurivieraita puistonäyttämöllä.

Salmelan konserttitarjontaa täydentää keskiviikkona 12.7. Salmelan puistonäyttämölle nouseva J. Karjalainen Me ollaan sankareita –konsertissa. J. Karjalainen on jo vuosien ajan ollut kiinteä osa suomalaisten äänimaisemaa. Konsertissa kuullaan laaja kattaus kappaleita Karjalaisen uran varrelta.

 

Kesäinen kulttuurikierros MTV3:lla juhannuksena

MTV3 –kanavan kautta pääsee juhannuksena kesäiselle kulttuurikierrokselle, kun Taidekeskus Salmelasta, Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalosta sekä maailmanperintökohde Verlasta kertova tv-ohjelma esitetään. Ohjelmassa tutustutaan kesäisten kulttuurikohteiden toimintaan. Kulttuurikierros Suomen kesässä: Salmela, Vuohijärvi ja Verla esitetään MTV3 –kanavalla juhannussunnuntaina 25.6. klo 12.30. Ohjelma uusitaan samalla kanavalla maanantaina 26.6. klo 14.30 ja on sen jälkeen katsottavissa Katsomo –palvelussa 20.8. saakka.

 

Taidekeskus Salmelan näyttelyt ovat avoinna 10.6.-13.8.2017 päivittäin klo 11-18.

Lippuvaraukset Salmelasta: p. 050 3388 114, info@taidekeskussalmela.fi

www.taidekeskussalmela.fi