23.03.2010

Katutanssin ilotulitus Jyväskylän Kesässä

Jyväskylän Kesä on tänä vuonna myös katutanssin ja nuorten juhlaa. Kaupunginteatterilla nähdään ennennäkemätön tanssikooste ja festivaaliviikonloppuna Suomen ja Euroopan parhaat katutanssijat ottavat mittaa paremmuudestaan toista kertaa Jyväskylän Kesässä järjestettävässä The Payback Jamissa.

Elävä legenda Storm

Urban5 on katutanssista, breikistä ja nykytanssista koostuva esitys. Breikin elävä legenda, Niels Storm Robitzky (GER) tuo Jyväskylään mestariteoksensa Solo for two. Teosta on esitetty jo yli 50 maassa ja 160 kaupungissa, ja nyt se on ensimmäistä kertaa Suomessa.

Dennis Nylundilta eli Bboy Ätältä nähdään hänen debyyttisoolonsa. Ätä on tällä hetkellä yksi parhaiten maailmalla menestyvistä suomalaisista katutanssin edustajista. Kolmas teos The Flick on kahden tanssijan duetto, jossa nykytanssija Reija Väre ja katutanssija Bboy ÄTÄ hakevat yhteistä liikekieltä toistensa tyyleistä. Kesässä kantaesitetään myös Sara Hirnin hiphop -teos The Blind Spot. Lisäksi jyväskyläläiset Urban Movements Company ja Rancid Rockers ovat yhdistäneet voimansa ja tehneet iltaan yhteiskoreografian.

Katutanssin riemukkaat mittelöt

Katutanssi sopii kaikenikäisille ja lajia harrastetaan ympäri Suomen. Valtaosa tanssijoista on nuoria 12-25 -vuotiaita. The Payback Jam on yhtä kuin: hiphoppia, breakdancea ja rytmimusiikkia. Luvassa on näyttävää, eri tyylien kirjoa ja energistä taistelua. Molempina päivinä, alkukarsintojen jälkeen, ovat varsinaiset battlekierrokset ja semifinaali. Tanssijat karsiutuvat toinen toisensa jälkeen ja lopulta jännittävässä finaalissa nähdään kahden parhaan parin kaksintaistelu. Lajia tuntemattoman kannattaa vain istua alas ja nauttia tanssijoiden riemukkaasta mittelöstä.

Somethin’ Else Jyväskylän Kesässä

Viikonloppuna kuullaan myös Suomi-jazzin parhaimmistoa. Jyväskylän Kesässä ensimmäistä kertaa järjestettävän Somethin’ Else -klubikokonaisuuden yhtyeinä soittavat Dalindéo, Jukka Eskola Quintet ja Jaska Lukkarinen Trio. Iltoja täydentävät DJ:t Matti Nives ja Timo Lassy sekä Emma-palkittu National RGB -VJ-kollektiivi.

Jyväskylän 55. Kesää vietetään 13.-18.7.2010. Nyt julkistettujen esitysten liput tulevat myyntiin 24.3.2010.Tarkat esiintyjä- ja aikataulutiedot löytyvät uudistuneilta nettisivuilta.

Linda Tillery and the Cultural Heritage Choir (USA) ja lauluyhtye Rajaton,
Yasmin Levy (Israel), Mimbre (UK), Cedric Watson & Bijou Creole (USA),
Farmers Market (Norway), Okidok (Belgia), Paolo Nani (Italy),
Tokyo Philharmonic Chorus (Japan), Vuokko Hovatta, J. Karjalainen
Polkabilly Rebels, Belle Who ja Anna Puu, Ulla Tapaninen & Nasevat kurtut,
Watti Valopää, Teatterikone: Ronja Ryövärintytär…

Etusivu