31.03.2009

Katutanssi valtaa Jyväskylän Kesän

Anna impulssin viedä… Jyväskylään

Jyväskylän Kesä tarjoilee tänä vuonna tiukkaakin tiukemman katutanssipaketin. Kaupunginteatterilla esitetään mittatilaustyö Urban Twelve 5-6-1! jossa on ainutlaatuinen tilaisuus nähdä myös breakdancen elävä legenda Niels ”Storm” Robitzky (Saksa). Lisäksi Kesässä on kaksipäiväinen katutanssitapahtuma Payback Jam. Luvassa on breikkiä, hiphoppia, newstylea ja streettiä.

Urban twelve 5-6-1!

Urban twelve 5-6-1! sisältää kolme taiturimaista teosta. Niels ”Storm” Robitzkyn lisäksi kokonaisuudessa esiintyvät tanssiryhmät Flow Mo ja Cooma.
Brooklynistä 1980-luvulla vaikutteensa hakenut Storm tunnetaan ympäri maailmaa sekä breakdancen pioneerina että poppingin ja lockingin suvereenina taitajana. Jyväskylässä nähdään sooloteos Storm… in classical context. Suomen kansainvälisesti palkituin ja menestynein breakdance-ryhmä Flow Mo hakee innoituksensa teokseen Ovet ei-kaupallisesta, alkuperäisestä Bboy-kulttuurista. Cooma puolestaan räjäyttää lavan täyteen feminiinistä sähäkkyyttä. FeMale Controlissa viisi vahvaa naistanssijaa yhdistää hiphoppia, jazzia ja nykytanssia.

Urban twelve 5-6-1! nähdään perjantaina 10.7. klo 21.00 Kaupunginteatterin isolla näyttämöllä.

The Payback Jam (3rd Edition)

Kolmatta kertaa järjestettävä, kaksipäiväinen katutanssitapahtuma Payback Jam kokoaa Jyväskylään lähes koko Suomen katutanssikansan. Perjantaina tanssijat ottavat mittaa paremmuudestaan hiphopissa ja newstylessa, lauantaina breakdancessa. Katujen tyyliin kilpailu on armotonta, osanottajat äärimmäisen taitavia ja kansainvälinen tuomaristo tiukka. Edellisissä Paybackeissä osanottajia nähtiin mm. Hollannista, Puolasta, Sloveniasta, Tanskasta, Ruotsista sekä Virosta.

Tapahtuman järjestävät ensimmäistä kertaa yhteistyössä Jyväskylän Kesä ja Cultural Youth.

Payback Jam Aalto-Salilla perjantaina 10.7. klo 15-20 ja lauantaina 11.7. klo 15-21.

Niels ”Storm” Robitzky

Berliiniläinen tanssija-koreografi Niels Robitzky tunnetaan ympäri maailmaa nimellä Storm. Jo 1980-luvun alussa hän perehtyi hiphopkulttuuriin ja eri tanssityyleihin niiden alkuperäisten luojien johdolla New Yorkin Brooklynissä. Stormin käyttöön ottama headspin kuuluu nykyään olennaisena osana breikin liikekieleen. Paitsi breakdancen pioneerina, tunnetaan Storm myös poppingin ja lockingin suvereenina taitajana ja kehittäjänä Euroopassa.

Storm toimii maailmanlaajuisesti yhteistyössä eri tanssiryhmien ja kollektiivien kanssa. Hänellä on myös vaikuttava määrä teoksia teatterinäyttämölle, sekä tilausteoksia kuten X-Pos-Yos-Elf Hannoverin maailmanäyttelyyn ja teos 80:lle tanssijalle jalkapallon maailmancupin avajaisiin (München 2006). Goethe Instituutin listauksessa Storm kuuluu 50 merkityksellisimmän saksalaiskoreografin joukkoon.

Storm on esittänyt klassikkoteostaan Solo for Two satoja kertoja; Europassa, Etelä- ja Pohjois-Amerikassa, Aasiassa, Australiassa ja Oceaniassa. Hänen ensimmmäinen crewnsa Battle Squad kiertää yhä edelleen ympäri maailmaa.

www.stormdance.de

Jyväskylän Kesä järjestetään 7.-12.7.2009

Etusivu