25.03.2013

Katalonialainen jurtta nousee Jyväskylän Kesän Teltan kupeeseen

Kansainvälinen kaupunkifestivaali Jyväskylän Kesä järjestetään jo 58. kerran. 9. – 14.7.2013 Tapahtumaviikon ohjelma täydentyy tänään uusilla teoksilla.

Sanaton teatteria, mimiikkaa ja sirkusta nähdään festivaalilla kiinnostavasti sekoitettuina ja erilaisina yhdistelminä.

Katalonialainen Los Galindoksen Maiurta on runollinen, livemusiikin säestämä esitys sirkusperheen muistoista. Se ei ole sirkusesitys sanan perinteisessä mielessä. Esityksessä yhdistyvät klovneria, jongleeraus ja trapetsitaide pilke silmäkulmassa. Teos on kunnianosoitus paimentolaiskulttuurille ja se esitetään perinteisessä jurtassa, jonka ryhmä tuo mukanaan.

Tangram on italialaisen balettitanssija Cristiana Casadion ja saksalaisen sirkustaiteilija, jonglööri Stefan Singin fyysisen teatterin taidonnäyte. Se yhdistää tanssia ja sirkusta äärimmäisellä intensiteetillä ja loppuun asti ajatellulla liikekielellä.

Afrobiittiä, folkrokkia ja vanhan ajan glamouria Mama Africa Senegal ja Helsinki Cotonou Ensemble johdattelevat afrikkalaisen musiikin moninaisille juurille. Mama Africa Senegalin ympäri maailmaa lähteneet muusikot kokoavat maanmiehistään bändin soittamaan rumpu- ja perinnemusiikkiaan. My Africa -konsertissa Helsinki Cotonou Ensemblen Noel Saizonoun ja Janne Halosen säveltämä musiikki on yhdistelmä beniniläisiä Voodoo -uskonnosta ammentavia perinnerytmejä, afrobeatia, jazzia, funkkia ja hip hoppia.

Jyväskylän Kesän Teltan lavalla kipuavat myös Jesse Kaikuranta ja folkrock bändi Snekka. Kaikuranta esiintyy Snekan solistina ja hänen sävellyksiään kuullaan folk-sovituksina alkupuperäistä henkeä kunnioittaen.

Festivaaliviikon päätöskonsertti Kesäinen päivä Juurikkasaaressa on Uusi Jyväskylä Salon Ensemblen vanhan ajan glamouria henkivän salonkiorkesterin käsialaa. Konsertissa kuullaan teeman mukaisesti Brahmsin Unkarilaisia tansseja, Straussin valsseja, suomalaisia sävelmiä, tulisia tangoja ja Gershwinin jazzahtavia ikivihreitä.

Jyväskylän Kesän ohjelma täydentyy vielä pääsiäisviikolla.

Jyväskylän 58. Kesä järjestetään tänä vuonna 9.-14.7

Etusivu