12.10.2016

Karita Mattila, Matti Salminen, Klaus Florien Vogt ja Waltteri Torikka loistavat Turun musiikkijuhlien Parsifal-esityksissä elokuussa 2017

Turun musiikkijuhlat järjestetään ensi kesänä 9.-19.8.2017 järjestyksessään 58. kerran. Ensi kesän huippuhetkiin kuuluvat nyt julkaistavat kaksi Richard Wagnerin Parsifal-oopperan konserttiesitystä.

Turun musiikkijuhlien taiteellinen johtaja, kapellimestari Ville Matvejeff kertoo hankkeesta: ”Vuoden 2017 kohokohta koittaa, kun Turun musiikkijuhlat tarjoaa kevyesti tiivistetyn concertante-version Richard Wagnerin Parsifalista. Tässä päähenkilöiden välisiin suhteisiin ja draamaan keskittyvässä kuuden solistin ja kolmen osittain lyhennetyn näytöksen esityksessä kuulemme huikaisevan roolidebyytin, kun valovoimaisin oopperatähtemme Karita Mattila esittäytyy ensi kerran Kundryn roolissa. Myös maailman kirkkaimpiin Wagner-tähtiin kuuluvat, Bayreuthissa ja esimerkiksi parhaillaan Deutsche Oper Berlinissä roolia esittävä Klaus Florian Vogt ja ikoninen Matti Salminen liittyvät solistikaartiin, jossa roolidebyytit kuullaan Waltteri Torikalta, Tapani Plathanilta ja Juha Kotilaiselta. Richard Wagner oli ja on yhä kiistämättä oopperan suurimpia reformoijia, ja yhdistettynä Parsifalin varhaiskristilliseen tematiikkaan, esitys juhlistaa tästä näkökulmasta myös kirkon reformaation 500-vuotisjuhlavuotta”.

”Villen ehdotus ja kutsu tulla Turkuun tekemään ensimmäinen Kundryni sattui täydelliseen saumaan aikataulussani, koska olen jo pidempään harkinnut sitä ohjelmistooni. Se on oiva rooli dramaattiselle sopraanolle. Kun Ville vielä houkutteli mukiinmenevän miehityksen kasaan, niin oli helppo sanoa kyllä. Hauskoja muistoja liittyy Turun esiintymisiini muutenkin, joten todella mieluusti tulen taas Turkuun esiintymään”, toteaa Karita Mattila.

”Odotan todella vierailuani Parsifalina Turun musiikkijuhlilla ja tulee olemaan suuri nautinto olla osana tätä suurenmoista castia ja esiintyä samalla lavalla Karita Mattilan ja Matti Salmisen kanssa. Vaikka olen tulkinnut Parsifalin roolin useasti festivaaleilla, kuten Bayreuthissa, ja oopperataloissa ympäri maailman, on tämä projekti minulle erityinen”, toteaa puolestaan Klaus Florian Vogt.

Parsifal-esitykset ovat torstaina 10.8. klo 18 ja la 12.8. klo 14 Turun Konserttitalossa.

 

Taiteellinen työryhmä:

Parsifal: Klaus Florian Vogt

Kundry: Karita Mattila

Gurnemanz: Matti Salminen

Amfortas: Waltteri Torikka

Klingsor: Tapani Plathan

Titurel: Juha Kotilainen

Chorus Cathedralis Aboensis

Turun filharmoninen orkesteri

Ville Matvejeff, kapellimestari

 

Konsertit järjestetään yhteistyössä Turun kaupungin ja Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän Reformaation merkkivuosi 2017 –hankkeen puitteissa. Turun musiikkijuhlien kesän 2017 koko ohjelmisto julkaistaan helmikuussa.

 

Lipunmyynti

Liput Parsifal-esityksiin myynnissä 17.10.2016 klo 9 alkaen Ticketmaster Suomen (Lippupalvelu) toimipisteissä kautta maan sekä kulttuurikauppa Ars Musicassa Turun konserttitalolla.

www.tmj.fi

Turun musiikkijuhlat järjestetään 9.-19.8.2017.